Video/ Nova panična poruka Vučića građanima, zvuči kao da počinje rat na Kosovu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ustvrdio je kako je “premijer Kosova Albin Kurti riješio napasti Srbe, da je pogazio Briselski sporazum i da želi srušiti mir na Kosovu”.

Njegova poruka u video formatu na Instagramu šokirala je mnoge jer podsjeća na ratnu retoriku.

Poštovani građani, po nalogu Albina Kurtija smijenjena je danas (jučer op. a.) iz kosovskih institucija srpska sutkinja Ljiljana Stevanović.

Za ujutro je pripremljena smjena svih srpskih zapovjednika, policajaca koji su bili na Sjednici savjeta za nacionalnu sigurnost u Beogradu“, započeo je Vučić.

Ovo je okarakterisao napadom na srpski narod, te je rekao da Briselski sporazum više ne postoji.

Albin Kurti je riješio da napadne Srbe, Briselski sporazum je pogažen i po njegovoj volji i volji onih koji ga štite, Briselski sporazum više ne postoji. Albin Kurti je taj koji hoće da sruši mir na Kosovu. On je taj koji želi da napadne srpski narod svuga gdje on živi, i na jugu i na sjeveru Kosova”, ustvrdio je Vučić na svom Instagram nalogu.

U još jednoj u nizu paničnih poruka (kojih je kako se bliže predsjednički izboru u Srbiji sve više iz Vučićevih usta) dodao je neizbježni dio “o čuvanju mira i nesalomljivosti kada je u pitanju zaštita srpskog naroda”.

Srbija želi da se sačuva mir i zbog toga upozoravamo i zemlje Kvinte i međunarodnu zajednicu. Moja posljednja poruka je što god činili, Srbija će biti uz svoj narod”, poručio je Vučić.

Zanimljivo je da je na sjednici Savjeta pored Vučića sjedio i Milan Radoičić, osoba koju kosovsko pravosuđe tereti za učešće u ubistvu Olivera Ivanovića, ali i osoba koja je na američkoj crnoj listi.

Vučić je ranije tvrdio da ne poznaje Radojičića.