Video/ Novalić na pitanje o robnim rezervama čitao cijene jaja i pilećih fileta s portala?!

Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, objavila je video na svojoj Facebook stranici koji prikazuje obraćanje premijera Fadila Novalića.

Naime, kako govori Čudić, Novalić je tokom rasprave o termoblokovima čitao cijene jaja i pilećih fileta.

Ćudić tvrdi da je ovo odgovor premijera na pitanja zastupnika o robnim rezervama tokom velike krize koja je pogodila svijet zbog rata u Ukrajini.

Krajem februara Novalić je govorio o robnim rezervama u FBiH

U kontaktu sam sa snabdjevačima. Imamo hrane. Također, naše robne rezerve su pune žitarica. Imamo ih dovoljno za višemjesečnu proizvodnju brašna i hijeba. Zato nema razloga za zabrinutost. Preventivno djelujemo u slučaju daljnjih poskupljenja i činimo sve da zaštitimo naše građanea”, izjavio je tada Novalić.

Novalić je tada naročito apelovao na penzionere da ne stvaraju nepotrebne zalihe i tako troše ionako nedostatna sredstva kojima raspolažu.

Dakle, Novalić je svjestan da dok obavlja premijersku dužnost penzioneri nemaju dovoljno sredstava za život?!

Trebamo se sjetiti predhodne krize sa koronom kada su također bile vanredne kupovine i gužve u tržnim centrima, a kasnije se pokazalo da je to bilo bespotrebno jer smo upravo sa Klasom reagirali sa dodatnih 15 hiljada tona iz Srbije po berzanskoj cijeni i time otklonili sve sumnje da će biti problema u snabdijevanju. I ovaj put će biti tako“, naglasio je Novalić.