Vođa “Noćnih vukova” Hirurg pisao Dodiku: “Svima nam je potrebna Rusija, moramo cijeniti jedni druge i boriti se”

Aleksandr Zaldostanov Hirurg, vođa zloglasne ruske bajkerske skupine “Noćni vukovi” i prijatelj predsjednika Rusije Vladimira Putina, poslao je prije dva dana pismo Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva BiH i lideru SNSD-a.

Pisao je i Goranu Tadiću, vođi Noćnih vukova Republike Srpske kako bi se zahvalio na to što su u Banjoj Luci organizirali skup podrške Rusiji tokom invazije na Ukrajinu.

Hirurg je pismo zahvale objavio na službenom Telegram nalogu.

Pismo počinje sa “draga moja braćo Srbi, Nijemci i Australci. Dragi brate Gorane! Poštovani Milorade Dodik!

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

U pismu je priložio i video s skupa podrške Rusiji u Banjoj Luci.

Potom Hirurg, megafon Vladimira Putina, koji je počeo ničim izazvanu invaziju na Ukrajinu 24. februara, u kojoj su do sada stradale stotine civila, porušeni brojni objekti, bolnice, putevi, kritizira zapada, navodeći da su “oni ti koji se bore za pravdu, za istinu”, prenosi Avaz.

Danas nam Zapad nudi svoj projekt, u kojem blijedi sve ljudsko! U ovom projektu nema nacionalnosti, nema država, nema muškaraca i žena, nema Boga, pa prema tome, nema dobra i zla – nema istine, što znači – nema pravde!!! U takvom svijetu nemamo šta raditi! Otuda i naše odbijanje poslušnosti“, piše Zaldostanov.

I dok cijeli svijet gleda slike stravičnih stradanja u Ukrajini, slike porušenih porodilišta, dok gleda urbicid u Kijevu, Harkovu, Hersonu, Mariupolju, Zaldostanov ostrašćeno u pismu navodi da je danas “svima potrebna Rusija – branilac slabih i potlačenih”?!

Trenutna kriza je gora od kuge. Ona leži izvan granica lokalnog sukoba, izvan sankcija i ekonomije. I dalje ćemo vjerovati u Boga, cijeniti jedni druge i boriti se!! Čekam te 18.marta u Sevastopolju, na godišnjicu ruskog proljeća. Vidimo se“, napisao je.