Poznat termin dženaze mladom Suadu Čuriću koji je izgubio život u udesu u Rajlovcu

U stravičnom saobraćajnom udesu koji se dogodio u Rajlovcu prošlog četvrtka život je izgubio mladi Suad Čurić iz Bugojna.

Do udesa je došlo u ulici Safeta Zajke, na području općine Novi Grad Sarajevo a na mjesto događaja odmah su izašli policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Ljekar je mogao samo konstatovati smrt vozača putničkog vozila.

Autobus kompanije Centrotrans je uslijed sudara s automobilom sletio s ceste.

Dženaza Suadu Čuriću će biti klanjana sutra poslije ikindije namaza u 16:45 sati, a ukop će se obaviti na mezarju Rovna.

Tehvid će se proučiti u porodičnoj kući u mjestu Rovna u Bugojnu.

Za mladog Suada kolege, prijatelji i porodica imaju samo riječi hvale.

Još uvijek nisu jasne okolnosti kako je došlo do udesa.

Njegova supruga se potresnom objavom oprostila od njega te informisala prijatelje i poznanike o terminu dženaze.

Inna lillahi wa inna ilayhi raji’un. Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo.

Slomljenog srca saopćavam da je jučer (četvrtak, op.a.) u saobraćajnoj nesreći u Rajlovcu preselio na Ahiret moj dragi i voljeni suprug Suad.

Ne postoje riječi kojima se može opisati ova bol…

Naša porodica, svi koji su ga poznavali i družili se sa njim znaju koliko je bio dobar čovjek, dobar sin i brat, dobar zet, dobar daidža, iskren i dobar prijatelj, dobar radnik, pošten, vrijedan, iskren vjernik, spreman svima pomoći, uvijek nasmijan i pozitivan, pun života, a ja znam da je bio najbolji suprug na svijetu.

Da ga dragi Allah uvede u najljepše džennetske vrtove, i da nas sastavi ponovo u Džennetu.

Dobijam mnogo upita za dženazu pa koristim priliku da obavijestim prijatelje da je tijelo mog supruga da obdukciji i da će obdukcija najvjerovatnije biti završena u ponedjeljak, tako da će dženaza biti klanjana iza ponedjeljka, u njegovom rodnom i voljenom gradu Bugojnu.

O datumu dženaze i mjestu ispratne dove obavijestit ću sve naše prijatelje blagovremeno. Volim te Sudo. Zauvijek tvoja Lejla“, napisala je njegova supruga.

Foto: Društvene mreže
Foto: Društvene mreže

I kompanija “Klas” se oprašta od kolege

Kompanija “Klas” se također oprostila od mladog kolege.

S neizmjernom tugom i nevjericom opraštamo se od našeg tragično preminulog kolege Suada Čurića. Inna lillahi we inna ilejhi radži’un – ‘Svi smo Allahovi i Njemu se vraćamo’. Neka ti je vječni rahmet. Kolektiv kompanije Klas d.d. izražava najiskrenije saučešće porodici i prijateljima“, napisali su iz ove kompanije.

Podsjetimo, kako je policija objavila, još osmero djece je povrijeđeno i srećom radi se o lakim povredama.

Dana 14.04.2022. godine u 15:05 sati na putu M-18 u mjestu Rajlovac, područje općine Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do sudara dva motorna vozila i to: autobusa marke ‘Man’, registarskih oznaka K19-J-976, vlasništvo preduzeća ‘Centrotrans’ kojim se vršio poseban prijevoz djece, a kojim je upravljao vozač S.Č. rođen 1969. godine iz Sarajeva i putničkog motornog vozila marke ‘VW Passat’, registarskih oznaka A75-T-330, vlasništvo preduzeća ‘Klas’ d.o.o. Sarajevo, kojim je upravljao vozač S. Ć. rođen 1992. godine iz Sarajeva.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi smrtno je stradao vozač motornog vozila ‘VW Passat’ S. Ć., a smrt je konstatovana na licu mjesta od strane ljekara ZZHMP Kantona Sarajevo, dok je lake tjelesne povrede zadobilo osmero djece, svi 2012. godište“, kazali su iz MUP-a.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajem obavljenim od strane policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i uz angažman sudskog vještaka saobraćajne struke.

Nakon obavljenog uviđaja, a po naredbi dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, tijelo vozača S. Ć. je prevezeno na prosekturu groblja Bare gdje je obavljena obdukcija.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode.