Dodik potvrdio prisustvo na današnjem skupu: Zakon o državnoj imovini na nivou BiH bila bi smrtna kazna za RS

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik potvrdio je da će prisustvovati današnjem narodnom skupu “Sloboda” u Banjaluci.

Ovaj skup formalno organizuje Boračka organizacija Republike Srpske, a prema stavovima opozicije SNSD (Informaciju da iza današnjeg skupa stoji stranka Milorada Dodika potvrdio je i EUFOR.).

Dodik je rekao da će razgovarati sa predstavnicima boračkih kategorija i da vjeruje da će to biti miran, dostojanstven skup sa kojeg će biti poslate poruke.

Oni vjeruju da će biti masovan i da u tom pogledu pozivaju i lidere da dođu tu. Јa ću biti tamo. Tu će biti oni koji su svojim angažmanom u Vojsci Republike Srpske dali pečat i odbranili Srpsku i oni koji se osjećaju ugroženim da gube imovinu, jer oni izvlače iz toga da gube Srpsku”, rekao je Dodik

Ako izgubite imovinu, kaže Dodik, u čemu je smisao Republike Srpske?

Dodik je upozorio da bi zakona o državoj imovini bila smrtna kazna za Republiku Srpsku, jer bi regulisanje tog pitanja na nivou BiH značilo otimanje imovine Srpskoj.

Kako dodaje on, time bi ona izgubila značajan dio svog subjetiviteta.

Otimanje imovine znači prenos da se to reguliše zakonom BiH. To bi značilo da se BiH smatra nadležnom ili jeste nadležna za imovinu. Time bi Srpska izgubila značajan dio svog subjektiviteta. Imovina nije imovina BiH, nego je imovina entiteta”, rekao je Dodik za Federalnu televiziju.