Dragan Bursać postavio odlično pitanje: “Koga se Dodik plaši ako kaže da ga narod voli, a EUFOR mu ne smije ništa?”

Dva vozila Despot uz ostale pripadnike MUP-a pristigli su jutros u Banja Luku prilikom čega su mjere bezbjednosti povećane na viši nivo, a ispred Vlade RS nalaze se pripadnici SAJ-a.

Podsjećamo, MUP RS jutros je saopćio da je na osnovu informacija dobijenih od partnerskih službi o mogućnosti ugrožavanja bezbjednosti člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i njegove porodice od određene grupacije, podigao obezbjeđenje na najviši nivo.

Ugledni novinar, urednik i publicista Dragan Bursać dao je zanimljiv i orginalan osvrt na današnje Dodikovo dodatno obezbjeđenje.

Koga se plaši kad kaže da ga narod voli, opozicija je nesposobna, a EUFOR mu ne smije ništa? Vanzemaljaca?“, napisao je Bursać.

Podssjetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopćilo je da postoji mogućnost da je ugrožena sigurnost Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i njegove porodice.

Kako su naveli iz MUP-a RS, tu informaciju su dobili od partnerskih službi.

Naglasili su da Dodikovu i sigurnost njegove porodice ugrožavaju određene grupacije te da je, shodno tome, obezbjeđenje podignuto na najviši nivo.

Poručili su da će navedene mjere ostati na snazi sve dok se u potpunosti ne provjere sve činjenie u vezi sa ovom informacijom.

Ovo dolazi nakon što je visoki predstavnik u BiH, Christian Schmidt, iskoristio Bonske ovlasti i blokirao zakon o nepokretnoj imovini koji je u Republici Srpskoj trebao stupiti u četvrtak.

Nakon toga došle su i prve reakcije Dodika, pa je na određen način zaprijetio Schmidtu.

U izjavi za Srnu kazao je “da je imovina Republike Srpske imovina Republike Srpske i tu ne pomažu ni bonska, niti bilo kakva ovlaštenja”.

Najbolji sinovi Republike Srpske nisu izginuli da bi neizabrani Nijemac Christian Schmidt krčmio ono za šta su dali najvrednije”, rekao je Dodik.

Ponovo je tvrdio kako je pitanje imovina riješeno u Dejtonskom sporazumu, iako svi tumači Ustava tvrde suportno.

Naveo je i to kako su Schmidta “natjerali na čič i šund politiku oni koji su pitanje imovine protivustavno aktuelizovali”.

Partnere u FBiH pozivam da se poštuju Ustav BiH i Dejtonski mirovni sporazum, a gospodinu Schmidtu preporučujem da kupi kartu za Njemačku u jednom pravcu. Danas mu je istekao godišnji odmor”, rekao je Dodik.