Emisija o kojoj će se dugo govoriti, Zahiragić želi u emisije samo s gostima koji imaju IQ preko 100

Emisija “Polis” koja je emitovana na TVSA 14. aprila ove godine jedna je od onih emisija o kojima će se dugo govoriti.

Gosti su bili zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić (SDA), Zvonko Marić (SBB), Igor Stojanović (SDP) i Vedran Jakubović (NiP).

Emisija je u trenucima toliko eskalirala da je Zvonko Marić, inače iskusan novinar, morao da “pomogne” urednici emisije da “spasi emisiju” obzirom kakav je haos vladao i kakve su uvrede zastupnici upućivali jedni drugima.

Zapravo, emisija je ličila na sve samo ne na emisiju, a opet to nije bila krivica niti urednice.

Haris Zahiragić, nakon nadglasavanja sa skupštinskim kolegom Igorom Stojanovićem, izrazio je želju da ubuduće gostuje u emisijama s gostima koji imaju IQ veći od 100.

U prepirci o (ne)ustavnosti imenovanja ministrice pravde Kantona Sarajevo, koja je brzo skrenula s teme, Zahiragić je pitao Stojanovića: “Šta ste tu frizuricu napravili, šta je to?

Kada je voditeljica zamolila da se poštuju granice pristojnosti, Zahiragić je rekao:

Molim vas da završim i ubuduće da vas zamolim, molim vas, kad me pozovete u emisiju, zovite me s ljudima koji imaju preko 100 IQ, uz dužno poštovanje, molim vas“, kazao je Zahiragić.

Nakon toga, voditeljica je zamolila da se sudionici ne vrijeđaju, na što je Zahiragić voditeljici rekao: “Pa ne možete tako, onda vodite emisiju.”

Cijelu emisiju možete pogledati ispod.