Foto/ Ovisnici osumnjičeni za ubistvo i spaljivanje tijela u Odobašinoj ulici u Sarajevu predati Tužilaštvu KS

Ahmed Ramić i Fahrudin Bajramović predati su u nadležnost Tužilaštva KS.

Ramić i Bajramović su jučer ispitani u MUP-u Kantona Sarajevo.

Inače, obojica su ovisnici o teškim opojnim sredstvima. Jedan od njih dobro je poznat sarajevskoj javnosti kao prosjak koji je vječito tražio novac za “liječenje brata”. Naravno, novac mu nije trebao za tu svrhu.

Jedan na drugoga su prebacivali odgovornost za ubistvo muškarca čiji je ugljenisano tijelo pronađeno u napuštenoj kući u Odobašinoj ulici, potvrdio je sarajevski advokat Omar Mehmedbašić koji zastupa Ramića.

Obojica osumnjičenih su heroinski ovisnici i jedan na drugog su prebacivali odgovornost za ubistvo. Kazali su da je svađa izbila zbog mobitela koji je ubijeni kojeg pominju pod nadimkom Bede, prodao.

Osumnjičeni su tražili da im vrati mobitel, a Bede im je navodno prijetio nožem, kojeg su mu, kako su rekli, oteli“, kazao je ranije za Dnevni avaz Omar Mehmedbašić.

Bede, poznat također kao ovisnik o teškim opojnim sredstvima, izboden je nožem u stomak, pa je naknadno njegovo tijelo zapaljeno.

Osumnjičeni su kazali da je onaj drugi izbo oštećenog i da su ga kasnije zapalili“, kazao je Mehmedbašić.

Iz policije još nisu saopćili identitet ubijenog muškarca.

Podsjetimo, jučer u jutarnjim satima MUP KS je objavio da je pronađeno ugljenisano tijelo u napuštenoj i devastiranoj kući u Odobašinoj ulici.

Prijavljen je požar na niskom rastinju.

Intenzivnim radom policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom postupajućeg tužioca, policijski službenici su došli do saznanja o identitetu ubijene osobe čije je tijelo zapaljeno s namjerom prikrivanja i uništenja tragova i dokaza krivičnog djela.

Pripadnici MUP-a KS uhapsili su ekspresno Ahmeda Ramića i Fahrudina Bajramovića zbog sumnje da su počinili ovo djelo.

Obrasla šibljem, bez krova, polomljenih prozora, ova kuća je, prema svemu sudeći, ciljano odabrana za ovaj zločin.