Foto/ Željko Komšić u bolnici posjetio porodicu preminule Elmire Sefo koja je poginula u sinoćnjem snažnom zemljotresu

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić posjetio je u bolnici “Safet Mujić” u Mostaru članove porodice stradale Elmire Sefo.

Komšić je izrazio najdublje saučešće porodici stradale, navodeći kako je u ovim trenucima teško pronaći riječi utjehe zbog gubitka jednog mladog života.

Član Predsjedništva BiH poželio je povrijeđenima brz oporavak, uz želje da smognu snage u bolu zbog gubitka voljene osobe.

On je ranije, prije posjete uputio telegram saučešća ovoj porodici.

S velikom tugom sam primio vijest o tragičnom ishodu zemljotresa u kojem je život izgubila vaša kćerka i sestra Elmira Sefo. Primite izraze najiskrenijeg saučešća. Saosjećam s vašim bolom i gubitkom, želim vam svima snagu u ovim teškim trenucima”, poručio je Komšić.

Podsjetimo, Elmira Sefo je 27-godišnja djevojka koja je sinoć u bolnici “Safet Mujić” u Mostaru preminula uslijed teških povreda koje je zadobila u porodičnoj kući na koju se obrušila ogromna stijena.

Članovi njene porodice, roditelji i sestra, zadobili su lakše povrede te su zadržani u bolnici.

Vlada KS ponudila pomoć

Vlada Kantona Sarajevo, na čelu s premijerom Edinom Fortom, izrazila je saučešće porodici Elmire Sefo, djevojke koja je stradala u zemljotresu koji je sinoć pogodio Stolac.

Također, Vlada KS mjestima pogođenih zemljotresom na raspolaganje stavlja sve kapacitete Civilne zaštite, te su službe za hitne slučajeve spremne izaći na teren ukoliko je to potrebno.

Osim toga, Vlada Kantona Sarajevo izražava spremnost da uputi neophodnu pomoć u sanaciji nakon što bude porocijenjena materijalna šteta od zemljotresa.

Benjamina Karić: “Ne tražimo razlike koje ne postoje”

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić uputila je saučešće porodici nastradale Elmire Sefo.

Karić je na društvenoj mreži Twitter kazala da je sinošnji zemljotres pokazao nemoćni pred silom prirode i kako pogađa sve jednako.

Zemljotres koji nas je pogodio sinoć podsjetio nas je koliko smo svi mali i nemoćni pred silom prirode i kako pogađa sve jednako. Budimo jedno.

Pomozimo jedni drugima i ne tražimo razlike koje u stvari ne postoje. Saučešće porodici nastradale djevojke Elmire Sefo iz Stoca“, navela je Karić.

Podsjetimo, Federalni hidrometeorološki zavod potvrdio je da je zemljotres koji je sinoć potresao Bosnu i Hercegovinu jačine 5,6 stepeni po Richterovoj skali.

Potvrđeno je i da je epicentar u Stocu.

Ovo je inače peti najjači zemljotres zabilježen na tlu naše države i najjači u posljednjih 50 godina.