Komšić i Džaferović u Stocu: “Sanirat ćemo kuću porodice Sefo, ostaje žal za mladim životom”

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić stigli su u Stolac i posjetili kuću u kojoj je stradala 27-godišnja Elmira Sefo

Sefo je inače zadobila teške povrede u porodičnoj kući nakon što se na nju obrušila ogromna stijena.

Džaferović je nakon toga kazao da je veoma teška situacija i da je jedan mladi život izgubljen.

I tu ne možemo ništa. Došao sam da porodici koja je također povrijeđena izrazim saučešće, poželim brz oporavak, a materijalnu štetu ćemo nadoknaditi.

Ja sam razgovarao jutros i sa federalnim premijerom i ministrom za izbjeglice i raseljena lica i oni će uraditi sve da se ova šteta sanira. To je, između ostalog i njihova poruka”, poručio je Džaferović.

Sa Džaferovićem je porodičnu kuću u kojoj je stradala mlada Elmira obišao i Željko Komšić koji je članove porodice prije dolaska u Stolac posjetio u bolnici u Mostaru.

Izrazio im je saučešće i poželio oporavak uz želje da smognu snage u bolu zbog gubitka voljene osobe.

On je ranije, prije posjete uputio telegram saučešća ovoj porodici.

Podsjetimo, Elmira Sefo je 27-godišnja djevojka koja je sinoć u bolnici “Safet Mujić” u Mostaru preminula uslijed teških povreda koje je zadobila u porodičnoj kući na koju se obrušila ogromna stijena.

Članovi njene porodice, roditelji i sestra, zadobili su lakše povrede te su zadržani u bolnici.

Željko Komšić u bolnici posjetio porodicu preminule Elmire Sefo

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić posjetio je u bolnici “Safet Mujić” u Mostaru članove porodice stradale Elmire Sefo.

Komšić je izrazio najdublje saučešće porodici stradale, navodeći kako je u ovim trenucima teško pronaći riječi utjehe zbog gubitka jednog mladog života.

Član Predsjedništva BiH poželio je povrijeđenima brz oporavak, uz želje da smognu snage u bolu zbog gubitka voljene osobe.

On je ranije, prije posjete uputio telegram saučešća ovoj porodici.

S velikom tugom sam primio vijest o tragičnom ishodu zemljotresa u kojem je život izgubila vaša kćerka i sestra Elmira Sefo. Primite izraze najiskrenijeg saučešća. Saosjećam s vašim bolom i gubitkom, želim vam svima snagu u ovim teškim trenucima”, poručio je Komšić.

Podsjetimo, Elmira Sefo je 27-godišnja djevojka koja je sinoć u bolnici “Safet Mujić” u Mostaru preminula uslijed teških povreda koje je zadobila u porodičnoj kući na koju se obrušila ogromna stijena.

Članovi njene porodice, roditelji i sestra, zadobili su lakše povrede te su zadržani u bolnici.

U Stocu sutra dan žalosti

Gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković uputio je iskreno saučešće porodice smrtno stradale Elmire Sefo.

Proglasio je sutrašnji dan, nedjelju 24. aprila, Danom žalosti na području Grada Stoca.

Iako smo se nakon potresa ponadali da je šteta samo materijalna, razorna snaga prirode odnijela je jedan ljudski život.

Ovim putem upućujemo iskreno saućešće porodici sućut zbog njihovog gubitka. Naše misli i molitve su u ovom trenutku s njima”, napisao je Bošković.

Inače, jutros u 9 sati održana je sjednica Gradskog štaba Civilne zaštite.

Kako se navodi, noćas su u obilasku grada i na terenu bile su sve gradske službe (Komunalno poduzeće Stolac, DVD Stolac, Dom zdravlja Stolac, Crveni krst.

Tokom dana službe nastavljaju s obilaskom terena i čišćenjem odrona, kamenja i žbuke koja je otpala s ruševnih i starih objekata, te s izvidima na terenu.

Dvije osobe zadržane su u Kantonalnoj bolnici Safet Mujić na promatranju, a osobe s lakšim povredama zbrinute su u Domu zdravlja Stolac i pušteni su kući.

Iz Gradskog štaba Civilne zaštite pozivaju sve stanovnike Grada da u ovim trenutcima ostanu smireni i da pretrpljenu materijalnu štetu na imovini prijave na broj 036/854-666.