Mladi rukometaš ipak preminuo od posljedica fizičkog napada: Uhapšene dvije osobe, treća u bijegu

Makedonska Telma TV danas je javila da je hrvatski rukometaš Butela Skoplje Denis Tot (27) ipak preminuo od posljedica fizičkog sukoba i zadobijenog udarca.

Naknadno je i makedonska policija potvrdila da se radi o fizičkom napadu.

Nesretni hrvatski rukometaš preminuo je jučer u bolnici nakon što je u ranim jutarnjim satima u petak doveden bez svijesti nakon zabave u jednom noćnom klubu u Skoplju.

Različite informacije

Prva verzija događaja koja se proširila makedonskim i hrvatskim medijima bila je da je Tot napadnut i pretučen.

Međutim, tamošnja policija je jučer demantirala te tvrdnje i istaknula kako na tijelu nesretnog rukometaša nema vidljivih povreda.

Također, informacije da je Tot pretučen demantirala je i direktorica skopske bolnice Maja Mojsova.

Mladić je preminuo u bolnici jučer poslijepodne, nakon što su mu se doktori satima borili za život.

Rečeno je da je preminuo od srčanog udara, a to je potvrdio i brat nesretnog mladića.

Danas je ipak otkriveno i potvrđeno da je smrti mladog rukometaša prethodio fizički napad.

Dečko i cura privedeni, treća osoba u bijegu

Kako je javila Telma TV, riječ je o nasilnoj smrti.

Ovaj makedonski medij se poziva na izvještaj doktora sudske medicine i kaže da je obdukcija pokazala da je Totu zbog udarca u glavu mozak teško oštećen, što je bilo kobno.

Potvrdu o tome Telma TV dobila je i od skopskog tužiteljstva, koje je već usmeno obaviješteno i čeka kompletnu dokumentaciju za otvaranje predmeta.

Kvalifikacija kaznenog djela, hoće li se raditi o ubistvu ili nasilju sa smrtnim posljedicama, ovisit će o dokazima.

Uključene su tri osobe, od kojih su dvije, mladić i djevojka, već privedene, a treća je u bijegu.

Za slučaj je dostavljena i videosnimka na kojoj se vidi da su Tot i ostali sudionici tuče bili u istom društvu u noćnom klubu.

Kada su otišli, potukli su se, nakon čega je Tot pao u nesvijest, a ostali su otišli. Tijelo mladog rukometaša vidio je jedan od djelatnika u diskoteci te je odmah pozvao Hitnu pomoć.

Policija potvrdila da se radi o napadu

Također, nedugo nakon što su makedonski mediji objavili da je Tot ipak napadnut, sve je potvrdila i policija.

Dana 7. aprila oko 3:30 ispred noćnog kluba došlo je do verbalne svađe između Denisa Tota i osoba A.Lj. (28), K.L. (19) i A.K. (22), svi iz Skoplja. Trojka je napala Denisa i udarila u glavu.

On je glavom udario u asfalt i izgubio svijet. Odmah je prevezen u bolnicu, reanimiran i stavljen na respirator. Imao je i srčani udar te je jučer podlegao povredama.

Dobili smo snimke sigurnosnih kamera i jučer obavili razgovore s više osoba, među njima i dvoje osumnjičenih. Treća osoba (A.Lj) je još uvijek nedostupna policiji i izvršen je pretres njezine kuće”, objavila je policija.

Rođen u Đakovu, uzor mu je bio Domagoj Duvnjak

Tot je rođen u Đakovu, odakle je i Domagoj Duvnjak, koji mu je bio uzor, a prve ozbiljne rukometne korake napravio je u Bjelovaru.

Zatim je igrao za Poreč, da bi u jednom trenutku bio član i bivšeg prvaka Španije Ademar Leona.

Ovaj ljevoruki desni vanjski prije Makedonije igrao je i u Austriji, a za reprezentaciju Hrvatske nije nikad nastupio, premda je, kažu oni koji su s njim igrali, bio izrazito talentiran.

Makedonski mediji objavili su kako će se vrlo vjerojatno zbog tragičnog događaja utakmica prvaka Vardara 1961 i Butel Skoplja odgoditi za neki drugi termin.