MUP RS formirao poseban štab za proteste u Banja Luci, građane napomenuli da ne nose oružje?!

Iz MUP-a RS saopćeno je da preduzimaju redovne mjere obezbjeđenja zbog sutrašnjeg javnog skupa “Sloboda“ na Trgu Krajine.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzima sve zakonom predviđene mjere i radnje s ciljem da održavanje javnog skupa u organizaciji Boračke organizacije Repbulike Srpske pod nazivom “Sloboda”, najavljeno za sutra, 20. aprila 2022. godine na Trgu Krajine u Banjaluci, protekne mirno i dostojanstveno.

Ovim povodom, u Ministarstvu je formiran Štab akcije, koji je zadužen za planiranje i praćenje obezbjeđenja događaja.

S tim u vezi, biće angažovan potreban broj policijskih službenika koji će vršiti redovno obezbjeđenje skupa.

S obzirom da se očekuje povećana frekvencija građana, te da će pojedine saobraćajnice biti blokirane, saobraćaj će biti usmjeravan na alternativne puteve, a građane molimo za strpljenje i razumijevanje“, navode iz MUP-a RS.

Apeluju na građane da ne nose oružje i pirotehnička sredstva…

Građani koji budu željeli da učestvuju u skupu, savjetujemo da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da sa sobom ne nose oružje, pirotehnička sredstva i druge predmete pogodne za nanošenje povreda.

Savjet građanima je da sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument“, dodaju iz MUP-a.

Medijske kuće, kao i građane, su napomenuli da je na lokaciji održavanja skupa za vrijeme trajanja skupa zabranjena upotreba dronova.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da svojim ponašanjem tokom održavanja skupa ne ugrožavaju svoju bezbjednost i bezbjednost drugih građana”, navedeno je u saopćenju.