Na meti razbojnika ponovo isti Mercator na Breci i u isto vrijeme

Tokom jučerašnjeg dana još jednom je opljačkana prodavnica “Mercator” na Breci.

Inače, ova poslovnica često je na meti razbojnika.

Dvije nepoznate osobe su uz prijetnju oštrim predmetom otuđila određenu sumu novca.

Dana 19.04.2022. godine u 19:34 sati, obaviještena je PU Centar da je u ulici Jovana Bijelića, općina Centar Sarajevo, od strane dva NN lica izvršeno krivično djelo razbojništva nad uposlenicom u prodavnici ‘Merkator’.

Tom prilikom maskirana NN lica su uz prijetnju oštrim predmetom otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu“, naveli su iz MUP-a KS.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kntona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

U istom terminu prije 11 dana opljačkali istu prodavnicu

Moramo podsjetiti da je prije samo deset dana sarajevska policija uhapsila dvije osobe zbog pljačke ove prodavnice.

Sumnjiče se da su uz prijetnju šrafcigerom izvršili razbojništvo nad radnicom i ukrali novac iz pomenute prodavnice.

Policiji je prijavljeno da su samo noć ranije u 19:40 sati (shvatit ćete u istom terminu kao i jučer) dva nepoznata muškarca izvršila razbojništvo u ulici Jovana Bijelića.

O svemu je obaviješten i dežurni tužilac u Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela policijski službenici su u 21:40 i 22:40 sati uhapsili osobe inicijala N. A. i T. O. iz Sarajeva zbog osnovane sumnje da su izvršili razbojništvo“, saopćeno je tada iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Uhapšen mlađi muškarac iz Kaknja koji je u Sarajevu opljačkao tri apoteke i kladionicu

Nevezano za ovaj slučaj u Sarajevu je tokom jučerašnjeg dana uhapšen mlađi muškarac koji se tereti za izvršenje više krivičnih djela razbojništva.

Prema izvještaju MUP-a KS, on se tereti da je u prethodnom periodu opljačkao tri apoteke i jednu sportsku kladionicu u Novom Sarajevu.

Dana 19.04.2022. godine u 12:00 sati, policijski službenici PU Novo Sarajevo lišili su slobode lice L. Č., rođen 2000. godine u Kaknju, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je u proteklom periodu počinio više krivičnih djela iz člana 289. stav 2. KZ F BiH (Razbojništvo).

U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da je isti, maskiran i uz prijetnju pištoljem i nožem, izvršio krivična djela razbojništva u tri apoteke i sportsku kladionicu na području općine Novo sarajevo i otuđio određenu sumu novca“, navode iz MUP-a KS.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a L.Č. je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Protiv navedenog lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.