Nedim Sladić zanimljivom objavom najavio kakvo nam vrijeme dolazi za vikend

Naš poznati mladi meteorolog Nedim Sladić objavio je zanimljivu fotografiju na svojom Facebook profilu i tako najavio kakvo nam vrijeme dolazi narednih dana. 

Inače, Sladić važi za meteorologa koji rijetko griješi u prognozama.

Danas je najavio novi val snježnih padavina.

Scenario s 9. na 10. april u centralnoj Bosni, a onda dva dana kasnije do 25 stepeni“, napisao je Sladić na Facebooku.

Danas će, prema prognozi Federalnoh hidrometeorološkog zavoda u našoj zemlji preovladavati pretežno oblačno vrijeme sa kišom.

Poslije podne u većem dijelu zemlje prestanak padavina i postepenio smanjenje naoblake. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Dnevna temperatura od 11 do 17 °C.

U Sarajevu veći dio dana pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. Dnevna tempartaura oko 12 °C.

Sutra, u petak, bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Slaba i povremena kiša je moguća ponegdje na području sjeverne Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima jugozapadni.

Jutarnja temperatura od 6 do 12, na sjeveru Bosne do 14, a dnevna od 15 do 20, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 24 °C.

U subotu pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno slaba kiša je moguća na području Hercegovine i jogozapadne Bosne. Poslije podne ili tokom noći kiša u cijeloj zemlji. U kasnim večernjim satima snijeg ili susnježica se očekuje na planinama i u višim područjima centralne i istočne Bosne.

Vjetar umjeren do jak, povremeno sa olujnim udarima jugozapadni. Poslije podne u Bosni vjetar u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni.

Jutarnja temperatura od 8 do 14, na sjeveru Bosne do 16, a dnevna od 12 do 18, na sjeveru Bosne do 20 °C.

U nedjelju jutro i prije podne pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom u centralnim i istočnim područjima Bosne. U Hercegovini lokalno sa slabom kišom. Poslije podne prestanak padavini i postepeno smanjenje naoblake.

Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 4 do 10, na sjeveru Bosne i u Hercegovini do 14 °C.