Od sutra najavljena nova promjena vremena, kakve nas vremenske prilike očekuju početkom sedmice?

Danas je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme, dok je u nizinama padala kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg.

U Hercegovini padavine su registrovane u jutranjim satima. Od sredine dana u većem dijelu Hercegovine se izvedrilo. Oblačno se zadržalo na sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati iznosile su: Bjelašnica -8; Livno i Sarajevo 4; Bugojno 6; Zenica 7; Gradačac 9; Banja Luka i Bijeljina 10; Bihać, Doboj i Sanski Most 11; Mostar i Prijedor 12; Grude 13; Neum 14 °C.

Sutra u Hercegovini pretežno sunčano, u Bosni sa umjerenom oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1 °C, na jugu zemlje do 6 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 16 °C.

U Sarajevu umjereno oblačno. Najniža jutarnja temperatura zraka oko -2 °C, a najviša dnevna oko 11 °C.

U utorak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5 °C, na jugu zemlje do 8 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22 °C.