Oglasio se EUFOR: “Ne planiramo hapšenje Milorada Dodika, to su besmislice”

Iz Misije EUFOR-a oglasili su se danas i nazvali lažnim informacijama da ova organizacija planira hapšenje člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika.

Pozvali su se na nedavno pisanje u listu “Srpski Telegraf” o hapšenju Dodika.

Navodi nedavno objavljeni u novinama iz Srbije ‘Srpski Telegraf’ o hapšenju člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika od strane EUFOR-a zbog korupcije su besmislica i u potpunosti neutemeljena priča”, saopćeno je iz EUFOR-a.

Dodali su da EUFOR ostaje posvećen pružanju podrške vlastima BiH u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja za stanovništvo zemlje.

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Podsjetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske saopćilo je da postoji mogućnost da je ugrožena sigurnost Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i njegove porodice.

Kako su naveli iz MUP-a RS, tu informaciju su dobili od partnerskih službi.

Naglasili su da Dodikovu i sigurnost njegove porodice ugrožavaju određene grupacije te da je, shodno tome, obezbjeđenje podignuto na najviši nivo.

Poručili su da će navedene mjere ostati na snazi sve dok se u potpunosti ne provjere sve činjenie u vezi sa ovom informacijom.

Ovo dolazi nakon što je visoki predstavnik u BiH, Christian Schmidt, iskoristio Bonske ovlasti i blokirao zakon o nepokretnoj imovini koji je u Republici Srpskoj trebao stupiti u četvrtak.

Ugledni novinar, urednik i publicista Dragan Bursać dao je zanimljiv i orginalan osvrt na današnje Dodikovo dodatno obezbjeđenje.

Koga se plaši kad kaže da ga narod voli, opozicija je nesposobna, a EUFOR mu ne smije ništa? Vanzemaljaca?“, napisao je Bursać.