Plenković o posljednjim uvredama Milanovića: “On ima neki ozbiljan problem, pokidao je sve veze i porušio mostove”

Hrvatski premijer Andrej Plenković u četvrtak je nakon posljednjih izjava predsjednika RH Zorana Milanovića rekao kako je on prešao sve granice i tako pokidao sve veze te su sada svi mostovi porušeni.

Ocijenio je da Milanović “ima nekih ozbiljnih problema”.

Istaknuo je kako je to što vlada i ministri neće sudjelovati s njim ni u kakvim aktivnostima logično i ispravno, javlja Hina.

Riječ je o problemima koje ima, to neprestano buđenje iz vlastite relevantnosti, vrijeđanje Vlade, HDZ-a, mene, zapovjednika Tigrova i ministra branitelja.

To je prešlo sve granice, pokidao je tako sve veze. Riječ je osobi koju su, nažalost, birači izabrali na izborima, ali štetu koju pričinja Hrvatskoj, nema granica”, rekao je premijer.

Dodao da je Milanović snizio političku kulturu te da ćemo se od toga godinama oporavljati.

Plenković je iznio i ocjenu da Milanović ima nekih ozbiljnih problema: “Jesu li to problemi za koje treba stručnu pomoć ili savjet, to će reći eksperti, a ne ja”.

Hrvatski premijer osvrnuo se i na današnju izjavu predsjednika Milanovića o situaciji u Ukrajini.

Je li on zaista ruski agent? Jer ovo što je danas učinio, i ponovno nam pričinio međunarodnu štetu, ponovno je iznio ocjene i kvalifikacije o Ukrajini – ja ne znam koji to predsjednik vlade ili države neke članice EU-a ima približno ovako sramotne stavove. Da ne govorim o izjavama o BiH gdje nas optužuje da smo izdajnici ili da lažemo”, kazao je Plenković.

U vezi s pomilovanjem Perkovića i Mustaća, ustvrdio je da Milanović prokušanom metodom optužuje druge.

Udbaš sam ja, moj otac, a ne oni o kojima se radi i za koje pokazuje naklonost da bi to bio spreman napraviti. Ali, očito je reakcija javnosti takva pa da mu sad taj posao nije lagan”, istaknuo je.

“Bosnom se bave bezveznjaci, Plenković je izdajnik hrvatskog naroda i udbaš”

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas se oglasio nakon jučerašnjeg dodatnog ‘zakuhavanja’ odnosa s premijerom i HDZ-om.

Milanović je još jednom Plenkovića nazvao bandom.

Prošle godine je bio summit NATO-a pa nisu išli ova dva veseljaka. Zaista je blamaža da sjede iz mene, ali nisu išli. Ništa novo. Čast mi je da me takva ekipa bojkotira.

Nažalost, morao sam ih nazvati bandom, ali to jesu, za to su osuđeni. … Svesti generale na pudlice, to može samo UDBA, HDZ, Plenković”, rekao je Milanović.

Govoreći o rokovima za donošenje Izbornog zakona u BiH, Milanović kaže kako je pitao Plenkvoića zašto ne idu zajedno u Mostar.

To mi baš ne diže reputaciju u Briselu. Ta sitna hulja nije išla tamo jer je poslao svog ministra da mjeri tko je dobio jači aplauz”, kazao je Milanović dodajući da je to jadno, prenosi N1.

Milanović kaže i kako je Plenkovića rasturio intelektualno nadmoćan i “kakav god da je” Nino Raspudić.

Ako je njegov utjecaj ogroman, kako ga nije iskoristio za pomoć Hrvatima u BiH. Ako svoj utjecaj ne koristiš za to, ti si hrvatski izdajnik.

On sad ima obraza reći da sam ja uvrijedio Bošnjake izjavom o sapunu i parfemu. Ono, neko ti se mota oko kuće, pa oko dimnjaka, pa ti uđe u sobu i legne sa ženom. Onda ga moraš razbiti”, govori predsjednik ironično dodajući da će “umrijeti od tuge”.

Ni u nastavku nije štedio uvrede na račun Plenkovića.

On je sazvao u tipičnoj udbaškoj metodi, jer on je udbaš, to je čovjek koji neće prezati ni od čega da drugoga oblati, da kaže neistinu jer mu je maksima ‘ja volim sebe i samo sebe’, cijela politika mu je takva.

On je imao potrebu naglasiti da sam ja štetočina. Mene to svrbi, jer ja ne želim biti poptuno štetočina. Ajmo malo podijeliti taj teret. On je pojeo kemijsku dok je razgovarao s Raspudićem”, kaže dodajući da “fućka meni kakav je moj rejting u Briselu”.

Milanović kaže kako se Bosnom bave “bezveznjaci” iz briselske diplomacije koji stavljaju kvačice i koje ne zanima vrijednost nego jesu li ispunili svoje zadatke.

Takvih sam se bezveznjaka nagledao. Stalo mi je i moram zaključiti da se nalazim u opasnoj istuaiji. Hrvatskom se u BiH bave potpuni bezveznjaci uz asistenicju hrvatskih izdajnika”, kaže Milanović.

Nije zaboravio ni EPP, govoreći da nemaju kriterija prema kojemu biraju članove.

Kako je sve počelo?

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je tokom zasjedanja Sabora govorio je o Bosni i Hercegovini i Zoranu Milanoviću.

Nakon što ga je zastupnik Mosta Nino Raspudić, poznat po izrazito desničarskim stavovima, a posebno po neprijateljskom odnosu prema svojoj domovini (rođen u Mostaru), upitao šta je s izbornom reformom u BiH, Plenković je odgovorio sljedeće:

Što se tiče situacije u BiH, štetu koju je za interese Hrvata u BiH napravio karijes s Pantovčaka (na Pantovčaku je smještena rezidencija predsjednika RH) kada je Bošnjacima rekao: ‘Prvo sapun, pa onda parfem’, neće isprati ni mostarske kiše.

Vi znate dinarski kod, ja ga imam isto kao i vi, da vam neko to kaže, vi sa tim ljudima ne biste pričali deset generacija, djeca bi se tukla na stanici“, kazao je Plenković.

Dodao je i da Milanović zastupa proruske stavove i da zagovara treći entitet u BiH.

Mi trpimo štetočinu koja zastupa proruske stavove već mjesecima, Ukrajince naziva korumpiranima, a vaš je glavni partner i sponzor.

Sada ćete se još pojaviti i vi i on, zagovarajući treći entitet, a Hrvate u BiH ćete dovesti u položaj krivca i odgovornog za blokade instititucija. To je agenda, i ja sam ju vidio i razotkrio“, poručio je Plenković.