Policija o požaru u Švrakinom: Dvije osobe hospitalizirane, muškarac uhapšen i smješten na neuropsihijatriju

U sarajevskom naselju Švrakino Selo, tačnije u ulici Ali bega- Firdusa, jučer oko četiri sata došlo je do požara koji je zahvatio stambenu zgradu.

Kako su kazali iz MUP -a KS do požara je došlo u podrumskim prostorijama stambene zgrade.

Dana 15. aprila oko 3:53 sati u ulici Ali bega Firdusa br. 12, općina Novi Grad, došlo je do požara u podrumskim prostorijama stambene zgrade.

Na lice mjesta upućeni su policijski službenici, ekipa Hitne pomoći Kantona Sarajevo, te ekipa Profesionalne vatrogasne brigade KS, koji su požar lokalizirali u 4:50 sati“, saopćili su iz sarajevske policije.

Kako se dodaje u izvještaju MUP-a tom prilikom na objektu je pričinjena materijalna šteta, a na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu prevezene su dvije osobe inicijala K. E. i P. A..

Nakon ukazane ljekarske pomoći zadržane su na daljem posmatranju.

Istog dana u 13 sati zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Izazivanje opće opasnosti, uhapšen je H. Š., rođen 1973. godine iz Sarajeva.

On je nakon izvršene kriminalističke obrade istog dana u 15:15 sati otpušten iz službenih prostorija.

Prevezen je na KCUS, gdje je na Klinici neuropsihijatrije zadržan na daljem liječenju.

O navedenom je obaviješten dežumi kantonalni tužilac u Sarajevu. Uviđaj je izvršen u prisustvu sudskog vještaka PPZ struke i uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja“, zaključuju iz MUP-a KS.