Policija objavila detalje o pucnjavi na Trgu heroja, Rijad Drakovac zadobio teške tjelesne povrede

Sarajevska policija iznijela je detalje o jučerašnjoj pucnjavi na Trgu heroja koja je ponovo uznemirila građane.

Naime, prema njihovim riječima u 13:45 sati, obaviještena je Treća PU da je u ulici Trg heroja, općina Novo Sarajevo došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane NN lica.

Tom prilikom je povrijeđeno lice R. D., rođen 1995. godine, nastanjen u Sarajevu. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu.

Od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede nanesene vatrenim oružjem u predjelu desne noge, a na Klinici za ortopediju i traumatologiju je zadržan na daljem liječenju“, saopćeno je iz MUP-a.

Kako smo i ranije pisali povrijeđen je Rijad Drakovac, a prema neslužbenim informacijama na njega je pucao Edhem Šljivo.

Edhem Šljivo (1998. godište) je sin Amara Šljive, koji je bivši specijalac FUP-a, a osuđen je na dvije godine zatvora zbog neovlaštenog prometa oružja.

Nakon toga je raspisana potjernica za Amarom s obzirom da je pobjegao od služenja kazne.

Policija ipak nije potvrdila identitet napadača ni danas, obzirom da su se oglasili da se radi o NN licu.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je naložio da se preduzmu mjere i radnje zbog počinjenog krivičnog djela iz člana 323. (Izazivanje opće opasnosti) u sticaju sa članom 172. (Teška tjelesna povreda) KZ F BiH.

Uviđaj na licu mjesta obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Također je oštećeno i motorno vozilo marke “Citroen”, koje se nalazilo parkirano u neposrednoj blizini mjesta događaja.

Poduzimajući mjere i radnje na prikupljanju informacija, kao i identifikaciji i pronalasku izvršioca navedenog krivičnog djela, policijski službenici su došli do saznanja o mogućem izvšiocu za kojim se intenzivno traga.