Policija prilikom rutinske kontrole kod Sarajlije pronašla drogu i povezala ga s teškom krađom izvršenom ranije

Tokom jučerašnjeg dana prilikom kontrole vozila sarajevska policija pronašla je kod vozača opojna sredstva i povezala ga s teškom krađom koja je izvršena ranije.

Naime, prilikom kontrole vozila “Seat” policija je pronašla ukupno četiri paketića opijata.

Dana 06.04.2022. godine, u 12:50 sati u ulici Safeta Zajke, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici Četvrte PU su zaustavili i kontrolisali motorno vozilo marke “Seat”, kojim je upravljao vozač S. K., rođen 1986. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Prilikom pregleda kod istog su pronađena i oduzeta tri paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid i jedan paketić sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da se navedeno lice može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela taške krađe u ranijem periodu“, navedeno je iz MUP-a KS.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djelo iz člana 239. stav 3. i člana 287. KZ F BIH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga i Teška krađa), S. K. je lišen slobode i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela.