Sutra dženaza vozaču cisterne koji je sletio kamionom u jezero, vozio jednu od posljednjih tura pred penziju

U stravičnom udesu koji se dogodio jučer na magistralnom putu Mostar – Sarajevo u mjestu Drežnica život je izgubio vozač cisterne Mustafa Ibrišević (64) iz Visokog.

Njegovo tijelo su sinoć iz vozila koje je završilo u jezeru izvukli mostarski ronioci.

Na lice mjesta su stigli sinovi nesretnog čovjeka koji su utvrdili njegov identitet, a prizori s lica mjesta nikoga od prisutnih nisu mogli ostaviti ravnodušnim.

S druge strane, za volanom kombija slovenskih registarskih oznaka, koje je učestvovalo u ovoj nesreći se nalazio Boštjan Furek iz mjesta Ptuj.

Kako se saznaje, on je u kobnom trenutku, pod još neutvrđenim okolnostima, prešao na suprotnu stranu ceste kada je nailazila cisterna.

Od siline udara, cisterna je završila u jezeru a nedugo poslije otplutala je tristotinjak metara nizvodno.

Vozač cisterne je pokušao izbjeći direktan sudar, ali, nažalost, to se kobno po njega završilo.

Uviđajem je rukovodio dežurni kantonalni tužilac koji je naredio sva neophodna vještačenja s ciljem potpunog rasvjetljavanja okolnosti ove tragedije.

Inače, u kombiju se nalazilo osam osoba, od kojih je sedam povrijeđeno, a niko od njih, kako nam je potvrđeno nije životno ugrožen.

Dženaza Mustafi Ibriševiću bit će obavljena u subotu 30. aprila u 15:00 sati na mezarju “Slatina-Kalići.

Riječ je o kolegi koji je jučer nastradao u saobraćajnoj nesreću u mjestu Drežnica na putnom pravcu Jablanica-Mostar.

Kako, tvrde pratioci grupe, ovo mu je bila jedna od poslednjih tura pred penziju. Kolegane naš, neka ti Allah podari džennet“, objavljeno je na Facebook grupi koja okuplja vozače kamiona.

Glavni federalni vodni inspektor Mirsad Smailagić je, nakon jučerašnje nesreće u mjestu Drežnica kod Mostara u kojoj je došlo do slijetanja cisterne s naftom u akumulaciju u blizini HE Salakovac, bez odlaganja poduzeo zakonom propisane mjere.

Izvršio je inspekcijski nadzor u svrhu preveniranja i eventualnog saniranja štetnih posljedica po okoliš, naveli su iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Na mjesto događaja odmah su upućeni federalni vodni inspektor i uposlenici firme za sanaciju šteta na vodama s pratećom opremom, čiji je angažman dogovoren s Agencijom za vodno područje Jadranskog mora u Mostaru, radi poduzimanja mjera eventualne sanacije onečišćenja.

Federalni vodni inspektor se još uvijek nalazi na mjestu događaja, gdje će ostati do izvlačenja cisterne iz akumulacije, kojem će prethoditi izvlačenje nafte iz cisterne.

Poduzimaju se sve zakonom propisane preventivne mjere, kako bi se na što sigurniji način izvršio pretovar nafte bez curenja u akumulaciju“, naveli su iz FUZIP-a.

Podsjetimo, u stravičnom udesu koji se dogodio jučer na magistralnom putu M-17, Mostar – Sarajevo u mjestu Drežnica, nedaleko od Mosta branilaca Drežnice život je izgubio vozač cisterne.