U Sarajevu u razmaku od nekoliko sati tri saobraćajne nesreće u kojima su povrijeđeni pješaci

Tokom jučerašnjeg dana u Sarajevu su se desilo čak tri saobraćajne nesreće u kojima su povrijeđeni pješaci.

Prvo je u 07:10 na kolovozu ulice Zagrebačka kod Vrbanja mosta, područje općine Centar Sarajevo, povrijeđena pješakinja kada je udario automobil “Puegot”.

“Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka K.P. rođena 1971. godine iz Sarajeva, od strane putničkog motornog vozila marke “Peugeot“, registarskog broja J97-T-044, kojim je upravljao vozač H. K. rođen 1974. godine iz Sarajeva.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je pješak K. P., a povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici ‘Prim.dr. Abdulah Nakaš’, nakon čega je upućena na kućno liječenje”, saopćeno je iz MUP-a KS.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Zatim se, nakon sat vremena, i u Novom Gradu dogodio udes u kojem je pješak također zadobio teške tjelesne povrede.

Naime, kako smo i jučer pisali, na Alipašinom Polju na kolovozu ulice IX transferzala udaren pješak vozilo marke “Audi A6”.

U 08.25 sati na kolovozu ulice IX transferzala, područje općine Novi Grad Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka S. B. rođen 1958. godine iz Sarajeva, od strane putničkog motornog vozila marke ‘Audi A6’, registarskog broja J29-M-998, a kojim je upravljao vozač E. S. rođen 1989. godine iz Sarajeva. 

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je pješak S. B., a povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana na KUM UKC Sarajevo, nakon čega je upućen na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, gdje je zadržan na daljnjem liječenju“, pojasnili su iz MUP-a KS.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Zatim se i u Starom Gradu dogodio sličan scenarij.

Stvar je gora obzirom da je riječ o maloljetnom pješaku.

Tom prilikom je došlo do udara i obaranja na kolovoz malodobnog pješaka od strane putničkog motornog vozila marke ‘Seat’, registarskog broja M21-K-548, kojim je upravljao vozač E. H. rođen 1954. godine iz Sarajeva.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je mldb. pješak, a povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazan na KUM UKC Sarajevo, nakon čega je upućen na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, gdje je zadržan na daljnjem liječenju“, saopćeno je iz MUP-a KS.

Bitno je naglasiti da o posljednjem udesu MUP KS nije objavio potpunu informaciju (fali dio teksta u izvještaju), odnosno nije navedeno u kojoj ulici i u koje tačno vrijeme se desila nesreća.

I o ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici u sva tri slučaja nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih saobraćajnih nezgoda.