Uhapšeni za ubistvo i spaljivanje tijela u Odobašinoj ulici optužuju jedan drugog da su nožem ubili oštećenog

Ahmed Ramić i Fahrudin Bajramović jučer su ispitani u MUP-u Kantona Sarajevo, te su jedan na drugog prebacivali odgovornost za ubistvo muškarca čiji je ugljenisano tijelo pronađeno u napuštenoj kući u Odobašinoj ulici.

Ovo je potvrdio sarajevski advokat Omar Mehmedbašić koji zastupa Ramića.

Obojica osumnjičenih su heroinski ovisnici i jedan na drugog su prebacivali odgovornost za ubistvo. Kazali su da je svađa izbila zbog mobitela koji je ubijeni kojeg pominju pod nadimkom Bede, prodao.

Osumnjičeni su tražili da im vrati mobitel, a Bede im je navodno prijetio nožem, kojeg su mu, kako su rekli, oteli“, kazao je za Dnevni avaz Omar Mehmedbašić.

Bede, poznat također kao ovisnik o teškim opojnim sredstvima, izboden je nožem u stomak, pa je naknadno njegovo tijelo zapaljeno.

Osumnjičeni su kazali da je onaj drugi izbo oštećenog i da su ga kasnije zapalili“, kazao je Mehmedbašić.

Iz policije još nisu saopćili identitet ubijenog muškarca.

Podsjetimo, jučer u jutarnjim satima MUP KS je objavio da je pronađeno ugljenisano tijelo u napuštenoj i devastiranoj kući u Odobašinoj ulici.

Prijavljen je požar na niskom rastinju.

Intenzivnim radom policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom postupajućeg tužioca, policijski službenici su došli do saznanja o identitetu ubijene osobe čije je tijelo zapaljeno s namjerom prikrivanja i uništenja tragova i dokaza krivičnog djela.