Uhvatila ih kriza: Ovisnicima Ramiću i Bajramoviću pozlilo na sudu, morala intervenisati hitna pomoć

Hitna pomoć danas je intervenila u Kantonalnom sudu Sarajevo nakon što je Ahmedu Ramiću i Fahrudinu Bajramoviću naglo pozlilo prije početka današnje sjednice na kojoj je razmatran prijedlog za određivanje pritvora.

Dvojica ovisnika uhapšeni su zbog ubistva muškaraca čije su tijelo zapalili u napuštenoj kuću u Odobašinoj ulici.

Kako mediji saznaju sudska policija je morala zvati Hitnu pomoć jer je osumnjičene zahvatila kriza.

Kako se nezvanično moglo čiti danas u sudu, ljekari Hitne pomoći dali su im sredstvo za smirenje, pa se sjednica mogla održati.

Podsjetimo, pred sudijom za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu Mirzom Đozom danas je održana sjednica na kojoj je razmatran prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo da se Ahmedu Ramiću zvanom Kuko i Fahrudinu Bajramoviću odredi jednomjesečni pritvor.

Tužilac Saša Jovanović kazao je da ostaje kod pismenog prijedloga te dodao da je obaviješten kako je obdukcija pokazala da je na tijelu pronađeno više ubodnih rana što je u suprotnosti sa izjavama osumnjičenih koje su dali u Tužilaštvu.

Ramić i Bajramović su krivicu za ubistvo prebacivali jedan na drugog.

Jedan od njih dobro je poznat sarajevskoj javnosti kao prosjak koji je vječito tražio novac za “liječenje brata”. Naravno, novac mu nije trebao za tu svrhu.

Tvrdili su da su koristili opojna sredstva, te je izbila svađa sa ubijenim oko mobitela.

Nastradali je navodno izvadio nož, koji su mu izbili, te ga je jedan od njih ubo nožem u stomak.

Prateći odbranu svog klijenta Ahmeda Ramića, sarajevski advokat Omar Mehmedbašić danas je otkrio identitet stradalog te iznio iznenađujuću konstataciju.

Protivimo se prijedlogu za pritvor jer osumnjičeni nisu počinili krivično djelo, već se Azem Ajvazi predozirao“, kazao je Mehmedbašić, prenosi Avaz.

Advokatica Dijana Hasić koja zastupa Bajramovića ponovila je da se protivi prijedlogu za pritvor.

Sudija Đozo će naknadno donijeti rješenje o određivanju pritvora.

Ono što je alarmatno je činjenica da dvojica osumnjičenih koji su ovisnici, nisu nigdje registrirani, te nisu mogli biti ni kontrolirani ni liječeni.

Inače, Mehmedbašić je još jučer tvrdio suprotno od onoga što je rekao danas, a to je da su krivicu prebacivali jedan na drugog, a nije spominjao ništa o predoziranju.

Obojica osumnjičenih su heroinski ovisnici i jedan na drugog su prebacivali odgovornost za ubistvo. Kazali su da je svađa izbila zbog mobitela koji je ubijeni kojeg pominju pod nadimkom Bede, prodao.

Osumnjičeni su tražili da im vrati mobitel, a Bede im je navodno prijetio nožem, kojeg su mu, kako su rekli, oteli“, kazao je ranije za Dnevni avaz Omar Mehmedbašić.

Bede, poznat također kao ovisnik o teškim opojnim sredstvima, izboden je nožem u stomak, pa je naknadno njegovo tijelo zapaljeno.

Osumnjičeni su kazali da je onaj drugi izbo oštećenog i da su ga kasnije zapalili“, kazao je Mehmedbašić.

Obrasla šibljem, bez krova, polomljenih prozora, ova kuća je, prema svemu sudeći, ciljano odabrana za ovaj zločin.