Ukrajinka zatražila pomoć u Velikoj Britaniji, dobila veliki broj nemoralnih ponuda od muškaraca

Ukrajinka koja je iz ratom razorene Ukrajine potražila spas u Velikoj Britaniji podijelila je neugodno iskustvo dok je tražila pomoć u toj zemlji.

Na njen apel za pomoć javio se niz muškaraca sa porukama i nemoralnim ponudama.

Velika Britanija je razvila program za pomoć izbjeglicama iz ove zemlje.

Julia se odlučila na društvenim mrežama obratiti za pomoć, pa je u jednoj Facebook grupi sa 18.000 članova postavila objavu u kojoj moli za pomoć.

Ova 30-godišnjakinja je u Kijevu vodila uspješnu kompaniju za čišćenje.

Kazala je kako nikada nije očekivala da će biti prisiljena da se tamo preseli, ali je rat primorao da sve počne ispočetka.

Tražeći privremeni dom, Ukrajinka je istakla kako će se potruditi da što prije “stane na noge”, a uz sve je ostavila svoj broj mobilnog telefona te linkove svojih profila na društvenim mrežama.

Ono što je ubrzo uslijedilo nije bilo nimalo ugodno, tvrdi ona, a na njenu iskrenu molbu odgovorio je niz muškaraca koji su joj nudili sobu, a neki čak i brak.

Julia je za medije otkrila kako je jednom od njih odgovorila kako je zanimaju samo domovi koje bi dijelila sa drugim ženama ili već oženjenim muškarcima, a on pritom nije krio razočarenje.

Šteta, mogli smo mi osnovati porodicu“, odgovorio joj je.

Drugi muškarac, tvrdi Julia, “mamio” je pričom kako posjeduje naftnu kompaniju i banku, nudeći se da je zaposli kao svoju pomoćnicu.

Julia koja je bila skeptična u iskrenost tih muškaraca, izrazila je zabrinutost i za ostale Ukrajinke koje su u potrazi za utočištem nakon bijega iz svoje ratom zahvaćene zemlje.

Zabrinuta sam za djevojke iz svoje zemlje“, rekla je Julia.

Julia je na kraju ipak pronašla dom kod jedne porodice, a njeno neugodno iskustvo, čini se, nije samo zasmetalo njoj.

Na ozbiljnost onoga što se dogodilo Juliji ukazivala je i britanska političarka Lisa Nandy.

Ona je upozorila na opasnost toga da se projekat za zbrinjavanje izbjeglica ne pretvori u “Tinder za trgovce ‘ženama'”.