Uznemirujući video/ Muškarac u Zemunu nasred ulice pretukao ženu i njenog psa, određen mu pritvor

Treće osnovno javno Tužilaštvo u Beogradu odredilo je zadržavanje do 48 sati osumnjičenom I. B. (39) zbog dva krivična djela – nasilničko ponašanje i ubijanje i zlostavljanje životinja.

Nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak brutalnog nasilja, policija je uhapsila I. B..

Treće osnovno javno tužilastvo mu je odredilo zadržavanje.

Zadržavanje mu je određeno zbog izvršenja krivičnog djela Nasilničko ponašanje iz člana 344 stav 2 u vezi sa stavom 1 Krivičnog zakonika i izvršenja krivičnog djela Ubijanje i zlostavljanje životinja iz člana 269 stav 1 Krivičnog zakonika, povodom događaja u blizini ulice Milana Uzelca u Zemunu“, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.

Podsjetimo, na društvenim mrežama pojavio se uznemirujući video-snimak, na kojem se vidi kako nepoznati muškarac udara ženu i šutira njenog psa nasred ulice u Beogradu.

Na snimku se vidi žena koja čuči na podu dok se oko nje bore dva psa, jedan, vjerojatno njezin, koji je bez povodca, a drugi u vlasništvu muškarca koji stoji iznad njih.

U jednom trenutku muškarac prvo udara nogom psa, a nakon toga i ženu koja leži na podu i drži svog psa, vjerojatno pokušavajući ih razdvojiti.

Ne vuci mog psa, ne vuci mog psa, gdje ti je povodac”, vikao je čovjek.

Iako su se životinje ubrzo razdvojile, muškarac na snimku nije prestao verbalno napadati ženu.

Potom je ponovno fizički napao, gurnuo i udario.

Na ovaj nemili događaj na ulici nitko nije reagirao, a na tom mjestu je i jedan muškarac šetao svog psa, bio je svjedok cijelog događaja, ali je odlučio da se ne miješa u sukob.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)