Već od sutra nam ponovo stiže blaga promjena vremena

Danas je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati iznosile su: Bjelašnica 0 stepeni, Neum i Sokolac 17, Gradačac i Tuzla 18, Zvornik 19, Livno 20, Banja Luka, Bihać, Bugojno i Sarajevo 21, Jajce, Sanski Most, Široki Brijeg i Zenica 22, Drvar, Grude i Mostar 23 stepena.

Sutra u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, postupni prast oblačnosti. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu do 11, a najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 25 stepeni.

U Sarajevu malo do umjereno oblačno sunčano vrijeme. Tokom dana, postupni porast oblačnosti.

Jutarnja temperatura oko 4, a najviša dnevna oko 21 stepen.

U subotu, za Bosnu i Hercegovinu prognozira se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i u večernjim satima u Bosni sa slabom kišom, a u planinskim dijelovima sa slabim snijegom.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 20, na jugu do 23 stepena.

U nedjelju u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima ponegdje i sa slabom kišom. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 7, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12, na jugu do 16 stepeni.