Video/ Putin danas pred kamerama krio desnu ruku i ponovo pokrenuo špekulacije o bolesti

Svaki snimak na kojem se pojavi ruski predsjednik Vladimir Putin u zadnje vrijeme se pomno analizira.

Diktator iz Kremlja, tvrde “čitači govora tijela”, ima zdravstvenih problema. Zvanični Kremlj se o tome nikada nije oglasio.

S druge strane, što je više snimaka na kojima se pojavljuje Putin, posebice nakon što je pokrenuo brutalnu agresiju na Ukrajinu, sve je više sumnji u njegovo psiho-fizičko stanje.

Danas je na društvenim mrežama ponovo aktuelan snimak nastao 18. februara, šest dana prije nego će Putin pokrenuti krvoproliće u Ukrajini.

Radi se o snimku susreta sa jednim od rijetkih saveznika Aleksandrom Lukašenkom, predsjednikom Bjelorusije.

U pitanju je malo duži snimak od onog koji je pušten u javnost na dan sastanka. Na tom snimku se vide Putinovi pokreti prije nego će pružuti ruku da se pozdravi s Lukašenkom.

Obratite pažnju na Putinovu desnu ruku i desnu nogu…

Tih detalja (prvih pet sekundi na snimku koji ste pogledali) na zvaničnom video klipu objavljenom na dan sastanka nije bilo.

Nakon što je izašao duži snimak susreta Putina i Lukašenka, na kojem se čini da Putin ima problem s kontrolom desne noge i desne ruke, uz komentare na taj snimak objavljivan je još jedan video.

Nastao je prije 77 godina, a na njemu je čovjek s kojim danas u demokratskom svijetu porede Putina, Adolf Hitler, u svojim zadnjim danima života.

Uz jednu sitnu razliku, na toj snimci glavni lik ima problem s kontrolom lijeve ruke.

Podsjetimo, nedugo nakon što je nastaao ovaj snimak, Hitler je sam sebi presudio…

Vladimir Putin pojavio se prije nekoliko dana na snimku sa svojim ministrom odbrane Sergejom Šojguom.

I na tom snimku, desna ruka i desna noga Putina mnogima je zapela za oko. Sve vrijeme razgovora s Putinom, desnom rukom Putin se držao sa sto, dok je desno stopalo često išlo gore dolje.

Pogledajte ubrzanu verziju sastanka dužeg od 11 minuta…

Putin se i danas pojavio pred kamerama, samo ovaj put, u kadru nije bilo nikako ni desne ruke, a ni desne noge.

Naime, ruski predsjednik govorio je na proširenom sastanku Ureda glavnog tužitelja.

Tvrdio je da je FSB (bezbjednosna služba Rusije) zaustavio djelovanje terorističke grupe koja je namjeravala eliminisati jednog od poznatih ruskih novinara.

Kasnije je odjel razjasnio da se atentat navodno spremao na Putinovog glavnog ratohuškača i čovjeka koji putem državne televizije otvoreno poziva na uništenje ukrajinske nacije i ukrajinske države – Vladimira Solovjova.

Očekivano, Putin je za taj navodni pokušaj atentata, optužio zapadne i ukrajinske obavještajne službe, ne pokazavši nijedan dokaz za to.

Na snimcima koji su se pojavili na interneru vidi se Putinova lijeva, ali ne i desna ruka…

Kada je u pitanju poređenje Putina i Hitlera, danas se poklopila još jedna bizarna “slučajnost”.

Naime, Alina Kabajeva, za koju su mediji još ranije pisali da je u emotivnoj vezi s Putinom, danas se pojavila prvi put u javnosti nakon što je Putin odlučio okupirati Ukrajinu.

Na snimcima koji su objavljeni vidi se i prsten na njenoj desnoj ruci.

Hitler je Evu Braun oženio nekih 40-tak sati prije smrti.