Zvonko Marić nakon što je prekinuta sjednica Skupštine KS: “Pravi se cirkus u izbornoj godini, ispaštaju građani”

Danas je ponovo, zbog bizarnog razloga, prekinuta sjednica Skupštine Kantona Sarajevo.

Međutim, iza ovakvog gesta kriju se mnogo dublji problemi i nesagledive razlike između opozicije i vladajuće strukture, stav je Zvonka Marića, šefa Kluba SBB-a u Skupštini KS.

Ovo što se dešava je nedopustivo. Tačno čovjek osjeti mučninu u stomaku iz prostog razloga što se ovdje prepoznaje nepomirljivost, nepovjerenje, licimjerstvo…

Svega se nakupilo posebice želja za ovladavanjem svih procesa u Kantonu Sarajevu. Dakle, izborna je godina i sada se traže sasvim nebitni razlozi za pravljenje cirkusa. U svoj ovoj zbrci koja se pravi nema interesa građana, a oni su nas birali“, rekao je Marić.

Prema njegovim riječima, mnogi zastupnici danas su bili spremni za rad jer su na dnevnom redu bile bitne tačke.

Ovo još jedna predstava u nizu da se pokaže netrpeljivost nepomirljivih strana. Mi bismo željeli da radimo, da raspravljamo o svemu, naravno, uz obavezu da oni koji organiziraju i na ovaj način prave popuste proceduralne prirode oko sazivanja sjednice odgovaraju ako nešto nije uredu. Najgora stvar je da se ne radi“, naglasio je Marić.

Ističe, da ovakve situacije zaustavljaju sve pozitivne procese i mišljenja je da su se razgovorom mogle prevazići ove formalnosti zbog čega, tobože, nastaju nesporazumi.

Ovo ne vodi ničemu pogotovo u vremenu krize. Također, smatram da je neprimjereno komentarisati oduke Ustavnog suda, one su tu da se provode.

Mučno je gladati kako optužuju jedni drugi da preko Ustavnog suda opstruišu posao. Ja ne vjerujem da je do suda jer ta institucija ne postoji da ispunjava nečije želje. Jednostavno osuđujem sve ovo što se dešava“, dodao je Marić, prenosi Avaz.