Aktiviran žuti metoalarm, pred nama dan nestabilnog vremena s mogućim gradom i olujnom grmljavinom

Danas je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati iznosile su: Bjelašnica 4; Livno 15; Bihać, Sokolac 16; Bugojno 17; Banja Luka, Gradačac, Sanski Most, Sarajevo-Bjelave, Srebrenica, Tuzla 18; Neum, Prijedor, Zenica, Zvornik 19; Bijeljina 20; Grude, Mostar, Široki Brijeg, Trebinje 21 °C.

Sutra se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren uglavnom sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 17 do 23 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno i lokalno je moguća slaba kiša ili lokalni pljusak. Jutarnja temperatura oko 10, a dnevna oko 19 °C.

Za područje cijele Bosne i Hercegovine upaljen je i žuti meteoalarm zbog moguće grmljavine, ali i zbog moguće pojave olujnog vjetra i grada.

Žuti meteolaram “kaže da je vrijeme potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informisani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike“.

U ponedjeljak, u Bosni umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje u drugom dijelu dana. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi.

Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 18 do 24, na jugu zemlje do 26 °C.

U utorak  sunčano uz malu do umjereno oblačno vrijeme. Poslije podne porast naoblake, što će u Bosni usloviti lokalne pljuskove.

Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 18 do 24, na jugu zemlje do 27 °C.

U srijedu sunčano.

Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 27 °C.