Porsche kojim je navodno udaren student

Albin Travnjak, vozač Porschea koji je udario studenta na Drveniji, nije pronađen na adresi

Vozač koji je udario Porscheom studenta iz Zenice na Drveniji u Sarajevu, 27-godišnji Albin Travnjak nije pronađen na adresi stanovanja u Zenici.

Kako su kazali iz MUP-a ZDK za njim je raspisana potraga.

Za njim je raspisana potraga i sve policijske angencije postupaju po tome i vjerujem da će čim bude stavljen pod kontrolu i lišen slobode, svi mediji to znati“, kazao je za Elvedin Fišek, portparol MUP-a ZDK.

Napomenuo je da istragu vodi MUP Kantona Sarajevo koji je i raspisao potragu.

Iz MUP-a KS također je potvrđeno da odbjegli vozač još nije pronađen i uhapšen.

Za Albinom Travnjakom je izdat nalog za hapšenje nakon što je utvrđeno da se nalazio za volanom automobila koji je udario studenta, a zatim se udaljio s lica mjesta.

Vozilo je pronađeno napušteno u starom dijelu Sarajevo u ulici Za Beglukom. Očevici kažu da su u vozilu bile dvije osobe.

Povrijeđeni mladić je zadobio teške tjelesne povrede zbog čega je zadržan na daljem liječenju u Kliničkom centru Sarajevo. Nesreća se desila 10. maja ispred Fakulteta političkih nauka.

Šta do sada znamo?

Osim što je sada poznat i identitet vozača, ono što je poznato policija je po pronalasku vozila odmah identifikovala vlasnika vozila.

Ipak, situacija je postala zamršena jer on tvrdi da on nije vozio automobil.

Isto tako, tvrdi da navodno ne zna ko je bio za volanom u trenutku nesreće.

Sumnja se da su u vozilu bile dvije osobe.

Oglasila se policija

Kako su naveli iz sarajevske policije, povrijeđeni student je 2002. godište iz Zenice, a zadobio je teške tjelesne povrede.

Dana 10.05.2022.godine u 13:40 sati u ulici Skenderija, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka V.J., rođen 2002. godine u Zenici, gdje je i nastanjen, od strane putničkog motornog vozila marke “Porsche Cayenne”, reg. oznaka O52-M-367, kojim je upravljao NN vozač.

Nakon saobraćajne nezgode NN vozač se vozilom udaljio sa mjesta događaja ne ukazavši pomoć osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici su u ulici Za beglukom, općina Stari Grad Sarajevo pronašli predmetno vozilo.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je pješak V.J., a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je zadržana na daljem liječenju“, naveli su iz MUP-a.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku vozača.

Šta su kazali svjedoci?

Jedan od svjedoka saobraćajne nesreće je rekao da su pomogli unesrećenom koliko su mogli.

Pomogli smo povrijeđenom, ono što smo znali, malo smo uvili povrijeđenog, stavili mu flašu ispod glave.

Čuo se veliki prasak, štaviše ljudi su izašli iz auta, pogledali kako leži, ušli nazad u auto i po gasu“, rekao je čovjek koji je pritekao u pomoć.

Čitaoci, koji cu bili na licu mjesta, poslali su i fotografiju Porschea, automobila koji je udario pješaka.

Kako je ispričao drugi svjedok nesreće, radnik na parkingu u blizini, vozač Porschea je, nakon što je udario mladića, pobjegao s mjesta nesreće.

Nakon što je mladić izašao sa Fakulteta političkih nauka, trolejbus se zaustavio na pješačkom prijelazu kako bi momak prešao cestu.

Međutim naletilo je auto marke Porsche i udario momka. Potom je došla Hitna pomoć i odvela momka na pregled“, ispričao je drugi svjedok.

Dodao je kako poznaje povrijeđenog momka i da je on prva godina fakulteta.

Sarvan je rekao da je vozač Porschea pobjegao s mjesta nesreće.