Automobilom na Ilidži udario dvije pješakinje, jedna zadobila teške tjelesne povrede

U jutrošnjem biltenu MUP-a KS objavljena je informacija o udesu u kojem su povrijeđene dvije pješakinje.

Naime, prije dva dana u jutarnjim satima na Ilidži dogodio se udes u kojem je državljanin Njemačke automobilom udario dvije ženske osobe.

Iz policije napominju da je do udesa došlo na pješačkom prelazu.

Tom prilikom jedna osoba je zadobila teške povrede i zadržana je na bolničkom liječenju, dok je jedna zadobila lakše tjelesne povrede.

Dana 28.05.2022. godine u 09:50 sati, na pješačkom prelazu u ulici Butmirska cesta, općina Ilidža, dogodila se sobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara u pješake O. A. i O. S. iz Sarajeva, od strane putničkog motronog vozila marke “Opel”, reg. oznaka MAE 7369, nacionalne oznake Njemačke, kojim je upravljao vozač Č. M., državljanin Njemačke.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je pješakinja O. S., a ljekarska pomoć joj je ukarzana u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za ortopediju i traumatologiju zadržana na daljem liječenju, dok je lakše tjelesne povrede zadobila pješakinja O. A.“, navode iz MUP-a KS.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Također, istog dana u 16:30 sati, slobode je lišen vozač Č. M., rođen 1986. godine u Njemačkoj, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 336. KZ F BiH (Teška kivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja) i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedene sobraćajne nezgode.