Danas obdukcija tijela Almedina Dugalića, 18-godišnjaka iz Tešnja koji je preminuo nakon proslave svog rođendana

Tešanj je pogodila teška tragedija, o čemu smo i ranije pisali, kada je preminuo tek punoljetni Almedin Dugalić.

Naime, podsjetimo, Dugalić je preminuo nakon proslave svog 18. rođendana, iako su prve informacije govorile da se on tek spremao za proslavu.

Također, u prvim informacijama govorilo se da se sam odmah javio hitnoj pomoći nakon što mu je pozlilo, ali kako traje istraga tako i dolaze drugačije informacije.

Još uvijek se utvrđuju okolnosti kako je Almedin preminuo.

Iako postoji nekoliko verzija uzroka smrti mladića, poput one da mu je neko stavljao određene supstance u piće, obdukcijom koja je zakazana za danas bit će utvrđen uzrok smrti mladog Dugalića.

Kako je za Dnevni avaz izjavio Elvedin Fišek, portparol MUP-a ZDK, Policijska uprava Tešanj obaviještena je kako je u Službu hitne pomoći dovezeno lice inicijala A. D. iz Tešnja, rođen 2004. godine u 4 sata.

Imao je zdravstvene probleme koji su se komplicirali, a zbog kojih je proslijeđen u Opću bolnicu Tešanj. Nakon neuspješnih pokušaja reanimacije, konstatirana mu je smrt u 6:40 sati“, kaže Fišek.

Ističe da su uviđaj na licu mjesta obavili službenici PU Tešanj uz prisustvo i nadzor dežurne kantonalne tužiteljice.

U toku dana bit će obavljena i obdukcija. Uzeti su i uzorci za potrebna vještačenja, a nakon čega će biti poznati uzrok smrti“, naglašava Fišek.

Nije mogao potvrditi niti demantirati da li je dosadašnjim uviđajnim i operativnim radnjama ustanovljeno postoje li elementi krivičnog djela u ovom konkretnom slučaju.

Brojni prijatelji, emotivnim objavama na Facebooku, opraštaju se od 18-godišnjeg Tešnjaka.

Niko ne može vjerovati da Almedina, kako su ga opisali njegovi priajtelji, vedrog i povučenog mladića, više nema.