Foto/ Sebija Izetbegović se pohvalila porodičnom idilom i kako je kuhala za Bajram

Supruga lidera SDA i direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Sebija Izetbegović podijelila je na svom Facebook profilu fotografije porodičnog okupljanja za Bajram.

Ona je u opisu napisala kako je kuhala za svoju porodicu.

Prisjetila se i majke koja je preminula u februaru i kazala da je ona sada bila zadužena za pripremanje bajramske trpeze.

Prvi Bajram bez naše divne mame Bisere. Danas sam ja kuhala za svoju porodicu“, napisala je direktorica KCUS-a iznad niza fotografija koje prikazuju članove njene porodice.

Sebija Izetbegović je podijelila fotografije kako njihova kćerka Jasmina pozira u zagrljaju oca Bakira, a Izetbegovići su se uz blagi osmijeh fotografisali i s njenim suprugom Ćamilom Humačkićem.

Jasmina i Ćamil vjenčali su se prošlog augusta, a mladencima je svjedok i na šerijatskom i na građanskom vjenčanju bio predsjednik Turske – Recep Tayyip Erdogan.

Ležerno porodično druženje zaokruženo je fotografijom Bakira i Sebije u zagrljaju dok sjede na kauču.

Nažalost, ne možemo se svi pohvaliti porodičnom idilom za Bajram obzirom da mnogi od nas imaju raseljenu porodicu po svijetu, a svi oni su otišli za traženjem sigurnije budućnosti i da budu plaćeni dovoljno za svoj rad.

Ipak, Bakir Izetbegović je prije nekoliko dana na skupu u Ilijašu kazao kako želi da gradi državu iz koje mladi neće morati odlaziti.

Bit će izbora i pobijedit će snage koje žele dobro i mir u ovoj zemlji. Ja zovem naše komšije da budu skupa sa nama u tome, da gradimo zemlju iz koje mladi neće morati odlaziti”, kazao je Izetbegović.