Foto/ U Kelijevu čast: Fenomenalna koreografija Hordi zla na startu utakmice u Zenici

Traje finalni meč Kupa Bosne i Hercegovine, a na tribinama vlada pravi spektakl.

One su na Bilinom polju ispunjene gotovo do posljednjeg mjesta, a Horde zla su na startu utakmice priredila fantastičnu koreografiju.

Njom su odali počast velikoj legendi kluba, ali i glavnog grada naše zemlje Želimiru Vidoviću Keliju.

Prije dva dana je, inače, obilježeno 30 godina od njegovog ubistva od strane srpskog agresora.

Keli, heroj u kopačkama”, piše na koreografiji koju su istakle Horde zla, piše Sport Centar.

Inače, završeno je prvo poluvrijeme finalne utakmice Kupa Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Veleža, a nakon prvih 45 minuta nema golova.

Paklenu atmosferu napravili su navijači na tribinama, a zbog toga kao da su trema i prevelika važnost meča “pojeli” igrače Veleža.

Rođeni zaista nisu ličili na sebe, posebno na samom otvaranju utakmice, pa je bordo tim već u uvodnim minutama imao dvije velike šanse.

Prvo je Rifet Kapiće neometan sa 13-14 metara šutirao pored gola u 3. minuti, da bi u 4. minuti odbrana Veleža napravila nestvarnu grešku i poklonila Sarajevu loptu.

Anel Hebibović ju je potom primio na ivici kaznenog prostora, ali i on je šutirao pored gola.

Kolosalnu šansu je za Sarajevo u 16. minuti imao i Nihad Mujakić. Izbio je sam pred golmana Marka Jovičića iskosa s lijeve strane, ali čuvar mreže Rođenih je dobro skratio ugao i odbranio njegov šut.

Prvi šut na gol Sarajeva Rođeni su imali u 17. minuti. Alen Dejanović je uhvatio volej na ivici kaznenog prostora, ali odbranio je to Belmin Dizdarević.

Potom smo vidjeli period igre koji je obilježila gruba igra, pa je Irfan Peljto pokazao žute kartone Ameru Dupovcu, Halidu Šabanoviću i Dini Hasanoviću.

U 28. minuti je pogriješio i golman Jovičić. Zaplivao je u prazno kod jednog ubačaja iz prekida, ali na njegovu sreću niko od igrača Sarajeva nije skrenuo loptu u mrežu. Najbliži je tu bio Dupovac…

U 31. minuti nova velika prilika za Sarajevo, ali nevjerovatno šta su sve uspjeli promašiti igrači bordo tima. Zaustavili su prvo Rođeni opasan ubačaj Mersudina Ahmetovića, potom je Ćosić dva puta blokirao Hebibovića, da bi na kraju Asmir Suljić šutnuo loptu pored gola…

Mladi Arman Džanković nekoliko puta se našao u dobrim solo-akcijama, ali potpuno je izostala podrška njegovih saigrača u završnici i propale su dvije-tri jako dobre situacije za Velež.

Do kraja prvog dijela nismo vidjeli prilike i na odmor se otišlo s rezultatom 0:0.