Ismir Mirvić prihvatio ostavku Vasoskog: “Spremni smo deset puta više uložiti u naš grad i klub”

Upravni odbor FK Sarajevo na čelu sa Predsjednikom Ismirom Mirvićem je donio odluku da prihvati ostavku Aleksandra Vasoskog.

Ova informacija potvrđena je na zvaničnoj stranici FK Sarajevo.

Iz Bordo tima Vasoskom i njegovim pomoćnicima Radenku Bojoviću i Mihajlu Kostiću zaželjeli su mnogo sreće.

Iz Sarajeva su istakli da je odluka donesena od strane Upravnog odbora zbog nezadovoljstva rezultatima u sportskom segmentu kluba, sa ciljem da se svi, u i oko kluba, ujedine i fokusiraju na utakmicu finala Kupa BiH protiv Veleža.

Prihvatam svu odgovornost situacije u kojoj se nalazimo. Odluke koje sam donio u prethodnom periodu su napravljene sa ubjeđenjem da su najbolje odluke za Klub u tom trenutku. Rezultati u sportskom segmentu pokazuju da odluke nisu bile adekvatne i sada sam toga svjestan.

U Klub sam zajedno sa svojim partnerom g. Tanom do danas investirao ogromna finansijska sredstva i spremni smo za naš grad i naš klub uložiti i 10 puta više. Naša motivacija je danas veća nego što je bila jučer i moje ubjeđenje u potencijal Sarajeva je iz dana u dan sve veće. Ovo je moj životni angažman.

Naš grad, naš klub i naša bordo porodica to zaslužuje, a prošlost i tradicija FK Sarajeva me na to obavezuje. U sljedećem periodu ćemo donijeti i nove odluke kako bi unaprijedili Klub u svakom segmentu”, istakao je Predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Ismir Mirvić.

Podsjetimo, Vasoski se na taj potez odlučio nakon remija sa Željezničarom 1:1, a već je poznato ko će ga zamijeniti na klupi.

Današnji trening bordo tima vodit će Dženan Uščuplić, trener koji je ranije čak tri puta preuzimao Sarajevo.

Odlučili su se tako na Koševu za stari oprobani recept, a Uščuplić će se još jednom naći u ulozi “vatrogasca” i pokušati osvojiti Kup, te odvesti ekipu u Evropu…

Uščuplić je Sarajevo vodio 2014. godine, potom i na 15 mečeva naredne 205, godine, a posljednji put je na klupi prvog tima sjedio u finišu prošle sezone kad je s timom osvojio Kup BiH.