Istraga na tragu ubica Dženana Memića, ko treba strahuje od novih hapšenja!?

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine ima čvrste dokaze kada je u pitanju istraga o ubistvu mladića Dženana Memića.

Ova pravosudna institucija donijela je zvaničnu naredbu o pokretanju istrage o ubistvu koje se desilo u februaru 2016. godine na Ilidži, čime bi se konačno trebala staviti tačka na ovaj mučan događaj, a istina izaći na vidjelo.

Naime, sve se preokrenulo od posljednje svjedočenja zaštićenog svjedoka.

Na suđenju za prikrivanje dokaza u vezi sa stradanjem Dženana Memića u Sarajevu u februaru 2016. godine, svjedok Tužilaštva Bosne i Hercegovine izjavio je da je čuo kako je crni džip presreo vozilo Hitne pomoći i da je Alisi Mutap rečeno: “Ti imaš amneziju.”

Zanimljivo je i da je spomenuo Mumera Budnju, što je prvi put da se njegovo ime spominje na sudu.

Zaštićeni svjedok M-1 kazao je da su kolege u Hitnoj pomoći pričale razne priče u vezi sa slučajem koji se dogodio na Ilidži, kada su povrijeđeni Dženan Memić i Alisa Mutap.

On je kazao da mu je koleginica iz Hitne 2018. godine rekla kako je tadašnja direktorica Sena Softić- Taljanović naložila da se pocijepa protokol.

Također, kazao je da su pričali da je dolazio Muamer Budnjo, koji je bio sav u znoju i nervozan, i da ga je direktorica Softić- Taljanović uvela na sporedni ulaz.

Nakon ovog svjedočenja na društvenim mrežama aktivirali su se i botovi koji cijeli ovaj proces nazivaju “scenarijem NiP-a” i odjednom pružaju podršku Alisi Mutap.

Sarajevska sehara kontaktirala je i advokata porodice Memić, Ifeta Ferageta, ali nam nažalost ništa nije mogao kazati jer je u toku istraga.

Ipak, zanimljivo će biti posmatrati svako naredno ročište obzirom da su posljednja donijela mnoštvo novih i potvrđenih informacija, poput toga da je vještak potvrdio da Alisa nije mogla imati amneziju.

Nažalost, nismo mogli dobiti informaciju da li spomenute osobe od strane zaštićenog svjedoka sada postaju predmet istrage.

I Dnevni avaz je danas objavio članak da je samo pitanje dana kada će se krenuti u obračun s Dženanovim ubicama, ali i nalogodavcima.

Nakon šest godina borbe da porodica dokaže da je Dženan ubijen, da nije riječ o saobraćajnoj nesreći, na vidjelo su izašli novi dokazi.

Prema informacijama našeg lista, Tužilaštvo BiH ima svjedoke koji vode do ubica Memića. Bez jakih dokaza i iskaza svjedoka, od kojih je nekoliko zaštićenih, istraga ne bi bila ni pokrenuta. Mnogo je i materijalnih dokaza, ali i snimaka.

Međutim, svaki novi dan nosi i novu neizvjesnost. Naši izvori uključeni u istragu tvrde da se mogu vrlo brzo očekivati nova hapšenja.

Avaz saznaje da se za krivično djelo ubistvo sumnjiči više od pet osoba. Posebno je zanimljivo ko je bio na licu mjesta kobne noći i čekao da Dženan iskrvari. Istraga će sada zaokružiti cijeli ovaj slučaj.

Gledali su ga kako leži, čekali su da iskrvari, nisu mu željeli pomoći. Bit će ovdje svega. Zato imaju mnogi razloga da strahuju. Ovdje više nema zaštićenih“, tvrdi sagovornik ove medijske kuće.

Podsjetimo, za zataškavanje i prikrivanje dokaza sudi se Alisi Ramić (djevojačko Mutap), bivšoj djevojci tragično stradalog mladića, njenom ocu Zijadu Mutapu, dvojici policajaca Hasanu Dupovcu i Josipu Bariću te Muameru Ožegoviću, radniku hotela “Crystal”.

Ali paralelno s ovim procesom Tužilaštvo ima nove dokaze i svjedoke.