Magazin STAV objavio “101 razlog zašto Bakir Izetbegović”

Magazin “Stav”, koji inače slovi za medij Stranke demokratske akcije, objavio je 101 razlog zašto bi građani trebali glasati za Bakira Izetbegovića.

U najnovijem broju Izetbegović je “zaslužio” naslovnu stranu i objavljen je “Odgovor na predizborni upitnik” uz “101 razlog zašto Bakir Izetbegović”.

Iako zvanično nije Stranka demokratske akcije izabrala svog kandidata za člana Predsjedništva BiH, Izetbegović je ranije nekoliko puta kazao da će to biti on.

Čini se ipak da je predizborna kampanja, čemu nije vrijeme, za ovu stranku uveliko počela.

Izgleda je autor ovog teksta više pažnje posvetio Denisu Bećiroviću, kandidatu ujedinjene opozicije, nego samom Izetbegoviću obzirom da u mnogim stavkama aludiraju upravo na njega.

Odveć je poznato da se ovakvi tekstovi objavljuju u velikom strahu od izbornih rezultata, kao što je odveć poznato da u narednom periodu ova stranka i njeni mediji neće štediti ne samo protivnike, već i svakog drugog, pa i obične građane koji se odluče suprotstaviti.

Stav je kao razlog zašto dati glas lideru SDA naveo i to “jer mu se obrazi ne crvene kao semafor dok priča” i “jer se ne češlja kao Tito”.

Tu su i “jer ga mrze u Beogradu i ne vole u Zagrebu“, “jer ga vole od Istanbula do Kuala Lumpura“, “jer mu je Tayyip i prijatelj i brat“, “jer valja pregovarati s Čovićem i Dodikom i zadržati zdrav razum“, “jer SDA nije skupina interesa“, “jer ga voli narod“, “jer je već pobjeđivao na izborima“, “jer valja Bosnu sačuvati“, “jer nije DIF-ovac“…

Ujedinjena opozicija u drugom dijelu se relativizira naslovom “Bakir i sedam patuljaka”.

Pojedini mediji već su objavili ove razloge, a građani nisu štedili Izetbegovića.

Iako je bilo u vrlo malom broju onih koji ga podržavaju, velika većina građana na društvenim mrežama nije bila naklona Izetbegoviću pa su objavljeni i komentari poput “101 razlog zašto napustiti državu”.

Sve razloge autora ovog magazina možete pogledati ispod…

Izvor: STAV
Izvor: STAV