Foto: Sarajevska sehara

Menadžer Vladana Kovačevića: “Poziv Srbije bi bio nagrada najboljem golmanu poljske lige”

Seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se jučer u Zenici gdje se priprema za naredne utakmice u Ligi nacija.

Međutim, javnost je iznenadila informacija da golman Vladan Kovačević nije došao na okupljanje.

Selektor Zmajeva Ivaylo Petev je rekao da se mladi golman nikome nije javljao, a počele su i špekulacije da ima poziv u reprezentaciju Srbije.

Ove navode demantovao je Franjo Vranjković, menadžer mladog golmana koji je poslao saopštenje na adresu Nezavisnih novina.

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

“Mi, firsteleven ISM, športska agencija i menedžment agencija vratara Vladana Kovačevića/RKS Rakow izjavljujemo:

Vladan Kovačević se uopće nije trebao naći na spisku A reprezentacije Bosne i Hercegovine

Pošto našu struku shvaćamo jako ozbiljno, pravovremeno smo informirali gospodina Vicu Zeljkovića, predsjednika Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, kao i izbornika, gospodina Ivayla Peteva, da je Vladan Kovačević odlučio ne odazvati se pozivu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ako je to u aktualnoj situaciji od strane spomenute gospode ignorirano, opet nije razlog javnosti davati izjave: ‘Kovačević se nije javljao’.

Koliko god svi mi živjeli pod pritiskom javnosti i struke, imamo odgovornost jednom iskrenom pristupu i korektnom odnosu, sa svima, koji su dio svega, a to je najviše javnost, te na kraju sami navijači.

Ovdje nema mjesta, niti vremena bilo kakvim špekulacijama i nagađanjima, koja se trenutno šire u eteru.

Pošto je mladi gospodin Vladan Kovačević prirodni Srbin, niti klub igrača, niti mi agencija igrača nemamo poziv reprezentacije Srbije i ako bi u aktualnom slučaju to bila nagrada najboljem vrataru Ekstraklase u Poljskoj.

Vratar Vladan Kovačević i mi njegova agencija želimo reprezentaciji Bosne i Hercegovine puno uspjeha u budućnosti.”