Ministrica Prvulović zgrožena ponašanjem Mirze Muse koji je udario dječaka ispred škole

Ministrica rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica Kantona Sarajevo Ivana Prvulović reagirala je na incident koji je odjeknuo u javnosti.

Naime, direktor Gerontološkog centra Sarajevo Mirza Musa 29. aprila je fizički napao 11-godišnjeg dječaka u školskom dvorištu Osnovne škole “Safvet-beg Bašagić”, što je za Dnevni avaz potvrdio otac dječaka A.S.

Imajući u vidu činjenicu da se radi o delikatnom slučaju u koji su involvirana maloljetna lica, mi u Ministarstvu za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo cijeloj situaciji pristupamo sa posebnom pažnjom i oprezom, i sve koji se na bilo koji način involviraju pozivam da postupaju na isti način.

Bez zadrške osuđujem sve oblike nasilja, i očekujem da će cijeli slučaj biti rasvijetljen“, kazala je Prvulović i dodala da je od MUP-a zatražila relevantnu informaciju na osnovu koje će biti donesena odluka o daljim koracima.

Podsjetimo, u školskom dvorištu Osnovne škole “Safvet-beg Bašagić” u Sarajevu 29. aprila desio se incident kada je 11-godišnjeg dječaka fizički napao roditelj druge učenice Mirza Musa.

Ovo je potvrdio roditelj 11-godišnjeg dječaka A. S.

Djeca su bila na času tjelesnog odgoja, igrali su se, i došlo je do koškanja između mog sina i njegove djevojčice. Ona je počela plakati i takva je izašla ispred škole. Ocu je rekla da ju je udario moj sin.

Prišao je mom sinu, povukao ga za uši, vukao ga jedno 10-15 metara do školskog hodnika. Tu mu je opalio šamar. Sve se dešavalo naočigled nekoliko roditelja i domarke škole.

Sve je vidjela i nastavnica tjelesnog. Domarka je reagirala i zaključala je vrata od škole. Musa je počeo da lupa i galami, pa je domarka pozvala policiju“, ispričao je za Dnevni avaz Edis Solaković, otac 11-godišnjeg dječaka.

Policija je napravila zapisnik, a majka dječaka je sina odvela u Opću bolnicu gdje je opet policija napravila zapisnik.

Dijete svaki dan ide kod psihologa, doživjelo je veliki šok i traumu, ima strah da ode u školu. Ne mogu da vjerujem da je odrasla osoba u stanju fizički nasrnuti na tuđe dijete.

Ja ga ne tučem, a ne da dozvolim da ga neko drugi udara. Sam Bog je spasio i mene i njega taj dan“, naveo je Solaković.

On nam je rekao da nije imao direktan kontatk s Musom.

Javio se dvojici mojih prijatelja, plakao je, sad on pokušava napraviti žrtvu od sebe“, naveo je Solaković.

Otac dječaka rezigniran je činjenicom da je izostala reakcija nadležnih u Vladi KS s obzirom da je Musa i direktor kantonalne javne ustanove.

Kontaktiran je i direktor Osnovne škole “Safvet-beg Bašagić” Namir Ibrahimović koji je potvrdio da je napadnuto dijete i da su pozvali policiju.

Potpuno je neopravdan čin roditelja koji je nasrnuo na dječaka. Pozvali smo policiju koja je napravila zapisnik“, naveo je Ibrahimović.

Kontaktiran je i sam Mirza Musa, koji je na poziciju direktora imenovan kao kadar Naše stranke, međutim na telefonske pozive nije odgovarao.