Muamer Budnjo se prvi put spomenuo na sudu, a botovi na društvenim mrežama već u akciji

Na suđenju za prikrivanje dokaza u vezi sa stradanjem Dženana Memića u Sarajevu u februaru 2016. godine, svjedok Tužilaštva Bosne i Hercegovine izjavio je da je čuo kako je crni džip presreo vozilo Hitne pomoći i da je Alisi Mutap rečeno: “Ti imaš amneziju.”

Zanimljivo je i da je spomenuo Mumera Budnju, što je prvi put da se njegovo ime spominje na sudu.

Zaštićeni svjedok M-1 kazao je da su kolege u Hitnoj pomoći pričale razne priče u vezi sa slučajem koji se dogodio na Ilidži, kada su povrijeđeni Dženan Memić i Alisa Mutap.

On je kazao da mu je koleginica iz Hitne 2018. godine rekla kako je tadašnja direktorica Sena Softić- Taljanović naložila da se pocijepa protokol.

Također, kazao je da su pričali da je dolazio Muamer Budnjo, koji je bio sav u znoju i nervozan, i da ga je direktorica Softić- Taljanović uvela na sporedni ulaz.

Možda još zanimljivije je da su se već jučer u akciju dali i botovi na društvenim mrežama.

Do sada nije bio slučaj da neko javno staje u odbranu Alise Mutap, ili barem mi to nismo do sada vidjeli, dok je to od jučer nešto drugačije.

Možemo slobodno reći da je do sada bila sramota da neko staje na stranu Mutap ili bilo koga drugog osumnjičenog u ovom slučaju, pa je sasvim opravdano pitanje s čim je povezano da se takvi od jučer pojavljuju.

Sasvim opravdano je pitanje da li je to povezano s pomenutim Muamerom Budnjom koji je sin istaknutog člana SDA Alije Budnje, a za tu stranku znamo da ima vrlo aktivne botove na društvenim mrežama…

Tako imamo komentare koji čitav slučaj “Dženan Memić” nazivaju režijom Naroda i pravde.

Imamo i komentare gdje se ispituje koliko je svjedok mogao vjerodostojno bilo šta da kaže, a zanimljivo je da se sa profila koji su to komentarisali ne može ništa saznati o osobama koje stoje iza njih…

Također, na profilnim fotografijama su ilustracije, citati i slično, a nisu se libili ni nekoliko puta komentarisati iste postove pri tome i napadajući stranke “Trojke”…