Na Dobrinji četvorica povrijedila muškarca i ukrali mu mobitel, na Stupu ukraden bicikl

Sarajevskim policajcima i jučer su bile pune ruke posla. 

Zbog krađa i razbojništava uhapšene su dvije osobe, a prijavljena je i krađa od strane četiri NN lica.

Naime,  jučer je muškarac prijavio da su mu dan ranije u poslijepodnevnim satima četiri nepoznate osobe otuđile mobilni telefon, te da je tom prilikom povrijeđen. Od strane ljekara konstatovane su mu lakše tjelesne povrede.

Dana 18.05.2022. godine u 15:35 sati, u službene prostorije Odjeljenja za imovinske delikte pristupio je E. Š. iz Sarajeva i prijavio da je dana 17.05.2022. godine u 14:15 sati u ulici Sulejmana Filipovića, općina Novi Grad Sarajevo, uz upotrebu fizičke snage od strane četiri NN lica izvršeno krivično djelo razbojništva.

Tom prilikom NN lica su od istog otuđila mobilni telefon, nanijevši mu tjelesne povrede, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane lakše tjelesne povrede“, navedeno je iz MUP-a KS.

Samo nekoliko sati kasnije, zbog drugog krivično djela uhapšen je mlađi muškarac.

On je istog dana (jučer) na stupu ukrao bicikl.

Dana 18.05.2022.godine u 18:00 sati u ulici Latička, općina Ilidža, policijski službenici PU Ilidža lišili su slobode lice A. M., rođen 1992. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 286. KZ F BiH (Krađa).

Isti je u ulici Stupska, općina Ilidža izvršio krivično djelo krađe bicikla vlasništvo S.D. iz Sarajeva“, navedeno je u policijskom izvještaju.

O oba slučaja je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a A.M. je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Također, jučer je uhapšena i jedna mlađa muška osoba koja je izvršila pljačku Mercatora prošli mjesec.

O tom slučaju smo pisali prošlog mjeseca obzirom da se ova trgovina vrlo često nalazi na meti razbojnika. Tada je u samo nekoliko dana opljačkana dva puta.

Dana 18.05.2022.godine u 01:50 sati, na osnovu potrage, policijski službenici PU Centar lišili su slobode lice A. T., rođen 1996. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289. stav 2. KZ F BiH (Razbojništvo).

Isti je dana 19.04.2022. godine oko 19:30 sati u ulici Jovana Bijelića, općina Centar Sarajevo, izvršio krivično djelo razboništva na štetu pravnog lica ‘Mercator’“, saopćeno je iz MUP-a.

Muškarac inicijala A. T. je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.