Objavljeni oglasi za posao, poznato gdje Lidl još planira otvoriti trgovinu u BiH

Njemački lanac trgovina Lidl mogao bi otvoriti jednu trgovinu i u Srebreniku.

Kako saznaje portal Tuzlainfo, predstavnici ove kompanije su još prije nekoliko mjeseci ušli u pregovore o kupovini privatnih zemljišta od građana ovog grada, koji sada čekaju povratnu informaciju da li je njihova lokacija odabrana kao odgovarajuća.

Za sada nije tačno poznato u kojem dijelu Srebrenika bi mogla biti jedna trgovina Lidla, ali detalji će biti precizirani nakon što ova kompanija odredi tačan datum dolaska u Bosnu i Hercegovinu.

Ranije je u medijma kružila informacija da je njemački lanac trgovina odustao od širenja tržišta i na Bosni i Hercegovinu, međutim, to su iz Uprave Lidla ubrzo i demantovali, kazavši za N1 da je njihov dolazak na bh. tržište samo prolongiran.

Želimo opovrgnuti neistinite tvrdnje koje se plasiraju te naglasiti da i dalje aktivno tražimo lokacije za Lidl trgovine širom BiH. Također, intenzivno nastavljamo sa planom zapošljavanja i širenjem našeg tima”, pojasnili su iz Lidla.

Na portalima na kojima se plasiraju oglasi za posao, izašao je novi konkurs za posao u Lidlu, a i ranije je bilo nekoliko sličnih oglasa.

Prije nekoliko mjeseci govorilo se da će Lidl otvoriti nekoliko objekata u BiH i to u Sarajevu, Brčkom, Banjoj Luci, a spominjano je da bi dvije trgovine trebale biti otvorene i u Živinicama.