Oglasila se policija o pucnjavi na Bistriku, uhapšena trojica jedva punoljetnih mladića

U večernjim satima sinoć došlo je do pucnjave u sarajevskom naselju Bistrik. 

Kako navodi sarajevska policija sve se dogodilo na raskrsnici ulica Bistrik i Balibegovića.

Srećom, dodaje se u izvještaju, ovom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba.

Dana 16.05.2022. godine u 22:15 sati, obaviještena je PU Stari Grad da je na raskrsnici ulica Bistrik i Balibegovića, općina Stari Grad Sarajevo došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo“, kazali su iz MUP-a KS.

Kako dalje navode iz MUP-a KS tri osobe su uhapšene, a radi se o dvadesetčetverogodišnjacima i jednom dvadesetjednogodišnjaku.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici su pronašli i lišili slobode lica: F. P., rođen 1998. godine u Sarajevu, A. M., rođen 1998. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela iz člana 323. KZ FBiH (Izazivanje opće opsanosti) i člana 74. ZONDINOM-a i D. P., rođen 2001. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 346. stav 1. KZ F BiH (Pomoć počinitelju poslije počinjenog krivičnog djela).

Isti su predati u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenim licima“, zaključili su iz MUP-a.