Oglasila se policija o udesu na Drveniji u kojem je Porscheom udaren student

Još uvijek traje istraga i aktivno se traga za vozačima “famoznog” Porschea kojim je jučer udaren student na Drveniji.

Policija se oglasila saopćenjem, ali nažalost iz njega samo možemo saznati da se ništa ne zna…

Kako su naveli, povrijeđeni student je 2002. godište iz Zenice, a zadobio je teške tjelesne povrede.

Dana 10.05.2022.godine u 13:40 sati u ulici Skenderija, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka V.J., rođen 2002. godine u Zenici, gdje je i nastanjen, od strane putničkog motornog vozila marke “Porsche Cayenne”, reg. oznaka O52-M-367, kojim je upravljao NN vozač.

Nakon saobraćajne nezgode NN vozač se vozilom udaljio sa mjesta događaja ne ukazavši pomoć osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici su u ulici Za beglukom, općina Stari Grad Sarajevo pronašli predmetno vozilo.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je pješak V.J., a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je zadržana na daljem liječenju“, naveli su iz MUP-a.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku vozača.