Foto: NFSBiH

Petev potvrdio da se iskusni napadač oprostio od Zmajeva

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev objavio je spisak fudbaleru za predostojeće utakmice Lige nacije.

Bugarski starteg na klupi BiH rekao je na konferenciji za novinare da bez obzira na loš kvalifikacioni ciklus iza njega, što se rezutata tiče, smatra da su svi zajedno naučili lekcije i spremni su za nove izazove.

Uvijek sam pokušavao da izaberem najjače igrače koje imamo trenutno. Termini su malo nezgodni za Ligu nacija. Igrači su iscprljeni i fizički i psihički. Lige su završene. Imamo četiri utakmice u deset dana. Moramo sve učiniti da napravimo dobar rezultat.

I ja sam se promijenio od marta do danas. Finska nas je malo poremetila. Godinu i po dana smo zajedno i moramo biti mentalno zreli. Analizirali smo puno. Nadam se na maksimalno zalganje od svih igrača. Trebamo biti zreliji i pametniji i odraditi dobar rezultat”, istakao je Petev.

I najbolji napadač Premijer lige našao se na spisku reprezentacije. Na pitanje novinara da li je popustio pod pritiskom bh. javnosti i pozvao golgetera Zrinjskog Petev je odgovorio:

Nije prvi put na odgovaram na pitanje o Bibliji. Tako da ću to preskočiti i idemo dalje”.

Ranije je trener i Bugarske izjavljivao da mu se sudi po rezultatima, a pošto rezultata nema, a Petev je i dalje selektor, jedno od novinarskih pitanja bilo je i po čemu sada javnost treba da sudi Ivaylu Petevu?

Što se tiče bodova nisu bili kako smo očekivali. Ali ima puno dobrih stvari koje smo radili. Dobre stvari pamte se dva dana, a loše zauvijek. Imamo Ligu nacija pred nama i pokušaćemo dati sve od sebe za dobar rezultat” naveo je Petev i zaobišao konkretan odgovor, prenosi N1.

Selektor Zmajeva se nada da će i Miralem Pjanić biti potpuno spreman za predstojeće mečeve BiH.

Pričao sam sa Miralemom Pjanićem. Nadam se da će on biti dobar i pomoći našoj reprezentaciji”.

Milan Đurić napadač Salernitane oprostio se od nacionalnog dresa, potvrdio je to Ivaylo Peteve na obraćanju medijima.

Pričao sam sa njim prije nekoliko dana i imali smo iskren razgovor. Nažalost on završava reprezentativnu karijeru i neće biti sa nama”.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okuplja se u ponedjeljak 30. maja u trening centru NS BiH u Zenici.