Policija zna ko je vlasnik Porschea kojim je udaren student na Drveniji, ali ne zna ko je vozio

Još uvijek traje istraga i aktivno se traga za vozačima “famoznog” Porschea kojim je jučer udaren student na Drveniji.

Ono što je poznato policija je po pronalasku vozila odmah identifikovala vlasnika vozila.

Ipak, situacija je postala zamršena jer on tvrdi da on nije vozio automobil.

Isto tako, tvrdi da navodno ne zna ko je bio za volanom u trenutku nesreće.

Sumnja se da su u vozilu bile dvije osobe.

Oglasila se policija

Kako su naveli iz sarajevske policije, povrijeđeni student je 2002. godište iz Zenice, a zadobio je teške tjelesne povrede.

Dana 10.05.2022.godine u 13:40 sati u ulici Skenderija, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka V.J., rođen 2002. godine u Zenici, gdje je i nastanjen, od strane putničkog motornog vozila marke “Porsche Cayenne”, reg. oznaka O52-M-367, kojim je upravljao NN vozač.

Nakon saobraćajne nezgode NN vozač se vozilom udaljio sa mjesta događaja ne ukazavši pomoć osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici su u ulici Za beglukom, općina Stari Grad Sarajevo pronašli predmetno vozilo.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je pješak V.J., a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je zadržana na daljem liječenju“, naveli su iz MUP-a.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku vozača.

Spominju se “vlasnici restorana” i “žestoki momci”

Sa ovakvim informacijama policije sasim je logično da su se pojavile razne informacije.

U kontekst vozača automobila dovode se vlasnici restorana, “neki žestoki momci”…

Jedan od svjedoka saobraćajne nesreće je rekao da su pomogli unesrećenom koliko su mogli.

Pomogli smo povrijeđenom, ono što smo znali, malo smo uvili povrijeđenog, stavili mu flašu ispod glave.

Čuo se veliki prasak, štaviše ljudi su izašli iz auta, pogledali kako leži, ušli nazad u auto i po gasu“, rekao je za Dnevni avaz svjedok saobraćajne nesreće i čovjek koji je pritekao u pomoć.

Čitaoci, koji cu bili na licu mjesta, poslali su i fotografiju Porschea, automobila koji je udario pješaka.

Kako je ispričao svjedok nesreće Rasim Sarvan, radnik na parkingu u blizini, vozač Porschea je, nakon što je udario mladića, pobjegao s mjesta nesreće.

Nakon što je mladić izašao sa Fakulteta političkih nauka, trolejbus se zaustavio na pješačkom prijelazu kako bi momak prešao cestu.

Međutim naletilo je auto marke Porsche i udario momka. Potom je došla Hitna pomoć i odvela momka na pregled“, ispričao je Sarvan za Avaz.

Dodao je kako poznaje povrijeđenog momka i da je on prva godina fakulteta.

Sarvan je rekao da je vozač Porschea pobjegao s mjesta nesreće.

Nesreća se dogodila nedaleko od mjesta gdje Benjamin Spahović divljajući također Porscheom nanio opasne po život povrede Orhanu Tanoviću.

Više informacija trebalo bi biti poznato u narednim satima i danima.