Poznat identitet vozača Porschea: Ovo je vozač koji je udario studenta na Drveniji i pobjegao

Vozač koji je prije dva dana udario Poršeom studenta na Drveniji u Sarajevu, a zatim pobjegao je 27-godišnji Albin Travnjak iz Zenice.

Za njim je danas raspisana potraga o čemu je u depeši obaviješten i MUP ZDK.

Izvori Dnevnog avaza tvrde da je izdat nalog za njegovim hapšenjem nakon što je utvrđeno da se nalazio za volanom automobila koji je udario studenta, a zatim se udaljio s lica mjesta.

Policijski službenici Kantona Sarajevo nedugo su nakon toga pronašli terenac na području Općine Stari Grad i identifikovali vlasnika, koji je tvrdio da nije vozio automobil.

Daljnim pretragama utvrđeno je da je riječ o vozaču iz Zenice.

Saobraćajna nesreća se dogodila kod pješačkog prijelaza kod Fakulteta političkih nauka, a povrijeđen je student prve godine, također iz Zenice, koji je zadobio teže tjelesne povrede.

Šta do sada znamo?

Osim što je sada poznat i identitet vozača, ono što je poznato policija je po pronalasku vozila odmah identifikovala vlasnika vozila.

Ipak, situacija je postala zamršena jer on tvrdi da on nije vozio automobil.

Isto tako, tvrdi da navodno ne zna ko je bio za volanom u trenutku nesreće.

Sumnja se da su u vozilu bile dvije osobe.

Oglasila se policija

Kako su naveli iz sarajevske policije, povrijeđeni student je 2002. godište iz Zenice, a zadobio je teške tjelesne povrede.

Dana 10.05.2022.godine u 13:40 sati u ulici Skenderija, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka V.J., rođen 2002. godine u Zenici, gdje je i nastanjen, od strane putničkog motornog vozila marke “Porsche Cayenne”, reg. oznaka O52-M-367, kojim je upravljao NN vozač.

Nakon saobraćajne nezgode NN vozač se vozilom udaljio sa mjesta događaja ne ukazavši pomoć osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi.

Operativnim radom na terenu, policijski službenici su u ulici Za beglukom, općina Stari Grad Sarajevo pronašli predmetno vozilo.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je pješak V.J., a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je zadržana na daljem liječenju“, naveli su iz MUP-a.

O prednjem je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku vozača.