Pred nama nekoliko sunčanih i toplih dana

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, dok su u drugoj polovini dana registrovani lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati iznosile suž: Bjelašnica 5; Ivan-sedlo i Sokolac 17; Sarajevo 19; Bihać 20; Bugojno, Drvar, Livno i Srebrenica 21; Neum i Tuzla 22; Prijedor, Sanski Most i Trebinje 23; Banja Luka i Zenica 24; Široki Brijeg 25; Grude 27; Mostar 28 °C.

Sutra će u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom od sredine dana prema večernjim satima, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 °C, na jugu zemlje do 15 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 °C, na jugu zemlje do 28 °C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima je moguć pljusak sa grmljavinom. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 10 °C, a najviša dnevna oko 22 °C.

U srijedu u Bosni se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano prije podne uz umjeren porast naoblake u drugoj polovini dana. Vjetar slab sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 °C, na jugu zemlje do 16 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28 °C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13 °C, na jugu zemlje do 16 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 °C.

Šta nam kažu svjetske agencije?

Za razliku od našeg zavoda svjetske agencije koje su dostupne na mobilnim uređajima striktne su da nam u narednih nekoliko dana dolazi sunčano vrijeme.

Što se tiče sutrašnjeg dana, utorka, svjetske agencije također pokazuju da su moguće padavine.

Međutim, od srijede do petka prognoziraju sunčano vrijeme i više temperature.

Nedim Sladić, mladi bh. meteorolog koji rijetko pogriješi u prognozama, jučer je kratko napisao da krajem ove sedmice temperature zraka idu od 25 do 31 °C.

Kome ćete vjerovati više ostavljamo vama na izbor.