Prilikom uviđaja, nakon pada djevojke s trećeg sprata na Ilidži, policija u stanu pronašla drogu i uhapsila dvije osobe

Na Ilidži je jučer u 00:30 sati došlo do incidenta prilikom čega je teže povrijeđena ženska osoba.

Kako smo i ranije pisali, mlađa djevojka (18) pala je s balkona s trećeg sprata zgrade.

Nažalost, zadobila je teške povrede opasne po život.

Međutim, cijela priča dobila je epilog prilikom uviđaja koji su obavili policijski službenici i dežurni tužilac.

Tom prilikom su u stanu zatečena još dva lica, muškarac 1989. godište i ženska osoba 1963. godište. Policija je tom prilikom pronašla opojna sredstva i preciznu vagu, te je uhapsila ta dva lica.

Oni se terete za “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih sredstava”.

Dana 18.05.2022. godine u 00:35 sati, obaviještena je PU Ilidža da je u ulici Butmirska cesta, općina Ilidža, sa balkona stana palo i povrijeđeno lice M. K., rođena 2004. godine, nastanjena u Visokom.

Povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede opasne po život i zadržana je na daljem liječenju.

Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. 

U navedenom stanu su zatečeni V. J., rođen 1989. godine u Sarajevu i J. M., rođena 1963. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni.

Prilikom pregleda stana, pronađena je i izuzeta određena količina materije koja aocira na opojno sredstvo spid i digitalna vaga. Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 239. stav 1. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih sredstava) lica V. J. i J. M. su lišena slobode i nakon završene kriminalističke obrade, po nalogu tužioca, otpuštena iz službenih prostorija“, kazali su iz MUP-a KS.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog događaja.